Gimnazijska zgrada

Nastavu Franjevačka klasična gimnazija izvodi u vlastitoj zgradi kraj Alkarskog trkališta.

 

Matične učionice

Svaki razredni odjel (8) ima svoju matičnu učionicu opremljenu potrebnim namještajem, nastavnim sredstvima i tehničkim pomagalima. Sve su učionice – matične i specijalizirane – umrežene i povezane na internetsku vezu s mogućnošću korištenja u vrijeme nastave.

 

Specijalizirane učionice

Za nastavu informatikebiologijekemije i fizike te povijesti i zemljopisa Gimnazija ima specijalizirane učionice. One su dobro opskrbljene potrebnim namještajem, nastavnim sredstvima i tehničkim pomagalima koja se stalno nadopunjavaju i obnavljaju.

 

Knjižnica

Gimnazijska je knjižnica opskrbljena svim potrebnim lektirnim naslovima i s dostatnim brojem primjeraka, ali i drugim djelima (tiskanim, video i digitalnim) koja su potrebna učenicima za različite školske i domaće uratke.

 

Višenamjenska dvorana

U prizemlju gimnazijske zgrade nalazi se višenamjenska dvorana. U njoj se dijelom odvija nastava tjelesne i zdravstvene kulture, a ujedno služi za prigodne priredbe, skupna predavanja, svečane zgode i ispite državne mature. U posebnim prigodama Gimnaziji je na raspolaganju svečana Dvorana Gospe Sinjske u franjevačkom samostanu.

 

Igrališta i svlačionice

Za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, uz višenamjensku dvoranu unutar zgrade, Gimnazija ima prostrana i uređena vanjska igrališta i svlačionice.

 

Gimnazijska kapelica

U prizemlju gimnazijske zgrade nalazi se i kapelica za povremena bogoslužja s manjim skupinama (40-ak osoba) i za mogućnost osobne pobožnosti učenika.

Skupna svečana bogoslužja – na početku i završetku šk. godine, u prigodi Dana Gimnazije (Svetkovina Bezgrješnog začeća, 8. prosinca) i u nekim drugim prigodama – Gimnazija slavi u crkvi Gospe Sinjske.

 

Sobe za primanje roditelja

Pojedinačno primanje i informiranje roditelja obavlja se u dvjema malim prostorijama u kojima je zajamčena diskrecija i mogućnost povjerljiva razgovora roditelja s razrednikom.