Sveučilište u Splitu i Splitsko-Dalmatinska županija objavili su u travnju natječaj za najbolje likovne radove na temu Povijesna i kulturna baština Splitsko-dalmatinske županije, u sklopu projekta Prozori u svijet umjetnosti 2023.

Na Natječaj su se mogli javiti učenici i studenti u kategorijama Učenici – osnovna škola, Učenici – srednja škola i Studenti. Iz Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti poslana su tri rada, a učenica Lucija Tomašević (3. b razred) osvojila je treće mjesto sa svojom slikom Didi s Kamešnice – živopisne maškare, u tehnici akril na platnu.

Luciji i njenoj mentorici Mirjani Malovan, prof., bit će dodijeljena Zahvalnica i prigodni dar Sveučilišta u Splitu povodom proslave Dana Sveučilišta, 14. lipnja 2023. Do kraja 2023. godine u Sveučilišnoj galeriji bit će upriličena izložba radova, uz prigodnu publikaciju, dok će se svi radovi moći pogledati i u virtualnoj galeriji na mrežnim stranicama Sveučilišne galerije, gdje ćemo, uz Dide s Kamešnice,  vidjeti i radove koje su naše vrijedne učenice Lana Buljan i Petra Pavić poslale na Natječaj.