‘Gaudeamus igitur, Iuvenes dum sumus!’ ili ‘Dakle radujmo se dok smo mladi!’ riječi su himne srednjoškolaca koja je maturante Franjevačke gimnazije u Sinju uvela u nezaboravnu večer.

U petak, 12. svibnja, nakon nekoliko mjeseci priprema, okupili su se u radosnom i uzbudljivom ozračju ispred hotela Alkar u večernjim satima, vrijeme ih je poslužilo pa su se u dvorištu Hotela fotografili s roditeljima, profesorima. Zatim su svečano, svatko sa svojim parom, ušli u salu, a sve nazočne maturante, profesore i osoblje škole pozdravili su voditelj Luka Mihael Zelić i maturanti Lucija Vučković i Frano Kutleša te ravnatelj fra Joško Kodžoman.

Cijela večer bila je prožeta plesom, druženjem i smijehom, a zadovoljni hravnom i ugodnim ambijentom maturanti su zahvalili domaćinima. Grupa ‘Piromani’ bila je zadužena za glazbu. Tradicionalno se plesalo na stolicama, ali i sa narančama.

Za miss i mistera večeri odabrani su Ivana Buljan i Frano Kutleša, a pratnje su im bili Lucija Vučković i Borna Jošt.

Veselo je bilo i  za vrijeme tombole, podijeljene su mnoge nagrade, od večera, boca pića, pršuta, bonova u autoškolama i ‘više sreće drugi put’.

Ovom prilikom iz Franjevačke gimnazije zahvaljuju donatorima koji su im pomogli u ostvarenju ovog tradicionalnog događaja.

« od 2 »