Učenik Ivan Vučković, koji pohađa 2. B razred naše Gimnazije i Glazbenu školu Josipa Hatzea u Splitu (instrument truba) dobio je vrijednu priliku sudjelovanja u projektu Filharmonija budućnosti te je u subotu 21. svibnja svirao na koncertu u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu sa Orkestrom HNK Split i Orkestrom Glazbene škole Josipa Hatzea.

Filharmonija budućnosti projekt je prepoznat od struke i publike koji polako postaje tradicionalni završetak koncertne sezone splitskog HNK. U mnogostruke blagodati ubraja se praktično iskustvo učenika koji imaju priliku učiti i muzicirati s profesionalnim kolegama te upoznavanje publike s talentiranim mladim glazbenicima kojima nastup na velikoj pozornici HNK Split predstavlja važan korak u razvoj karijere. Članovi profesionalnog orkestara ovom prigodom postaju mentori, a publika ima priliku poslušati generacije splitskih glazbenika okupljenih u jedinstven ansambl. Poseban doživljaj su i gostovanja priznatih svjetskih te hrvatskih dirigenata, koji se svake godine mijenjaju, što obogaćuje svakog izvođača i slušatelja.

Ivana su iz prepunog gledališta bodrili članovi obitelji i razrednica. Želimo mu mnogo uspjeha u Gimnaziji i Glazbenoj školi te još mnoštvo sjajnih koncerata.

Izvor: HNK Split