Smotra zborova katoličkih srednjih škola održana je na svetkovinu svetoga Dujma, 7. svibnja 2022., u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu. Nadbiskupijska klasična gimnazija u Splitu trebala je biti domaćin Smotre još 2020. godine, u prigodi 320. obljetnice svoga utemeljenja, no zbog pandemije Smotra je održana tek ove godine u nešto skromnijim opsegu jer su se pozivu, uz školu domaćina, odazvale samo četiri katoličke srednje škole u Hrvatskoj. Smotra zborova započela je svetom misom koju je u velikoj kapeli Nadbiskupskog sjemeništa predslavio don Vedran Torić, ravnatelj Nadbiskupskog sjemeništa i profesor u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji, uz don Josipa Dukića, ravnatelja Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ Split.

Poslije slavlja mise program je nastavljen u velikoj sjemenišnoj dvorani. Na početku je okupljenim zborašima dobrodošlicu uputio don Josip Dukić.  Potom je slijedilo predstavljanje zborova i izvođenje odabranih skladbi. Prvi je nastupio zbor domaćin, četveroglasni Mješoviti zbor Nadbiskupijske klasične gimnazije „Don Frane Bulić“ Split pod ravnanjem s. Lidije Matijević. Iz Virovitice je na Smotri sudjelovao Djevojački vokalni sastav Katoličke klasične gimnazije pod ravnanjem prof. Andree Grdenić.

S državnog natjecanja Glazbene svečanosti hrvatske mladeži u Varaždinu na Smotru je stigao i nagrađeni mješoviti četveroglasni Zbor Isusovačke klasične gimnazije s pravom javnosti u Osijeku pod vodstvom prof. Zrinke Andrić. Četvrta po redu nastupila je novoutemeljena Schola cantorum Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti pod vodstvom prof. Andre Čale. Kao posljednji nastupio je Mješoviti pjevački zbor Nadbiskupske klasične gimnazije s pravom javnosti u Zagrebu kojim je ravnala prof. Ankica Juričić.

Izvor: ika.hkm.hr