Susret na temu „Kreativnost u odgojno-obrazovnom procesu“ održan je 30. travnja 2022. u Zagrebu u prostorima Hrvatskog katoličkog sveučilištu, a u organizaciji Nacionalnog ureda Hrvatske biskupske konferencije za katoličke škole, Agencije za odgoj i obrazovanje i Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

U uvodnom dijelu sudionike skupa pozdravili su ravnateljica AZOO-a dr. Dubravka Brezak Stamać i dr. Odilon-Gbènoukpo Singbo, te predstojnik nacionalnog ureda za katoličke škole Ivica Žuljević, a učenici Nadbiskupske klasične gimnazije u Zagrebu izveli su kratki dijalog između Kreonta i Antigone.

Nakon zajedničke molitve, predavanja su održali: dr. Gordana Barudžija na temu „Kreativnost u odgoju i obrazovanju iz perspektive kršćanske antropologije“, dr. Sanja Nikčević  „Uloga katoličkih nastavnika u razvoju kreativnosti ili zašto imamo pravo na lijepo/dobro/sveto u umjetnosti“ i dr. s. Nedjeljka Valerija Kovač  „Umjetničke slike kao interpretacija vjerskog sadržaja“.

Nakon predavanja predstavljeni su primjeri dobre prakse. Prezentirali su ih: Ivan Bazina (Osnovna škola Lotrščak), Martina Kolovrat (Katolička osnovna škola u Šibeniku), Krunoslav Siroglavić i Ivica Bedeničić (Katolička gimnazija u Požegi) i Marija Marušić Čizmić, koja je prikazala suradnju Biskupijske klasične gimnazije Ruđer Bošković iz Dubrovnika i Gimnazije Josipa Slavenskog iz Čakovca na nastavi povijesti.

Na samom kraju susreta sudionici su sudjelovali na radionicama „Zaštitnik škole – nadahnitelj duhovnog rasta“ te „Roditelji – aktivni sudionici u radu škole“.

Susret je zaključen zajedničkom molitvom  i zahvalom u sveučilišnoj kapeli.