Učenici Franjevačke klasične gimnazije i ove školske godine mogu se pohvaliti zapaženim rezultatima na županijskim natjecanjima. Rezultat je to kontinuiranog truda i rada.

Učenica 1.a razreda, Antea Kanaet, na županijskom Natjecanju iz hrvatskoga jezika osvojila je 6. mjesto, mentor učenice je prof. Hrvoje Markulin. Antea je sudjelovala i na županijskom Natjecanju iz matematike te je osvojila 13. mjesto pod mentorstvom prof. Marije Ivišić.

Učenica 2.b razreda, Julija Smoljo, osvojila je 1. mjesto na županijskom Natjecanju iz njemačkoga jezika, mentorica učenice je prof. Mihaela Miloš.

Učenik 3.a razreda, Frano Kutleša, na županijskom Natjecanju iz matematike osvojio je 3. mjesto, mentorica učenika je prof. Marija Ivišić. Frano Kutleša sudjelovao je i na županijskom Natjecanju iz informatike i osvojio je 8. mjesto, mentorica učenika je prof. Snježana Radan.

Učenik 3.b. razreda, Nino Poljak, osvojio je 3. mjesto na županijskom Natjecanju iz povijesti. Na istom natjecanju sudjelovao je i učenik istog razreda, Mate Rančić, koji je osvojio 9. mjesto te učenica 2.a razreda, Barbara Bilandžić, koja je osvojila 11. mjesto, mentorica učenika je prof. Antonija Čarić.

Učenik 4.b razreda, Renato Domazet-Lošo, osvojio je 15. mjesto na županijskom Natjecanju iz engleskoga jezika, mentorica učenika je prof. Ivna Mravak.

Na Nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi sudjelovali su učenici naše Gimnazije u sastavu: Marija Čarić, Antea Kanaet, Mirna Marić, Sara Poljak i osvojili su 9. mjesto. Mentor učenicima je prof. fra Antonio Mravak.

Učenik Nino Poljak, zajedno sa svojom mentoricom, sudjelovat će na Državnom natjecanju iz povijesti koje će se ove godine održati od 11. do 13. travnja na otoku Krku.

S obzirom na sjajne rezultate učenice Julije Smoljo  očekujemo da će biti pozvana na državnu razinu natjecanja.

Čestitamo učenicima i mentorima, a kandidatima za državnu razinu natjecanja želimo puno uspjeha!