Prilikom dolaska Božića, učenici trećih i četvrtih razreda Franjevačke klasične gimnazije sudjelovali su u izradi božićnih ukrasa, a ideja vodilja radionice bila je Recikliraj!. Učenici su uz malu pomoć i prijedloge profesorica Ive Čugura, Mirjane Malovan i Ivne Mravak koristili prirodne materijale, stare ukrase i odjeću, kuglice i slične predmete kojima su recikliranjem dali novu svrhu. Radionice su se održavale u prostorijama Gimnazije u poslijepodnevnim satima tijekom prve polovice prosinca. Od starih kuglica su bojanjem i  decoupage tehnikom nastale potpuno nove, drugačije kuglice. Šivanjem i heklanjem nastajali su anđeli, drvca i zvjezdice, a koristeći glinu učenici su izrađivali pločice raznih oblika sa prigodnim porukama. Stare košulje, vrpce i kuhinjske krpe poslužile su kao šareni omot oko kuglica.  Radionica kreativnog recikliranja pružila je priliku učenicima da nauče šivati i oslikavati tehnikom decoupage i na inovativan način promišljati o održivosti.

Dio božićnih ukrasa namijenjen je prodaji od koje će sav sakupljeni novac biti doniran u humanitarne svrhe, a dio će krasiti božićno drvce i jaslice u atriju Gimnazije.

Učenici su u pauzama tijekom radionice i prigrizli. Profesorica Mirjana donijela je panettone, tipičan talijanski božićni kolač, što je već postala tradicija predblagdanskih satova talijanskog jezika. Pravu božićnu idilu stvorile su prigodne pjesme.

Ivan Jagnjić, 4.b