U Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji pod geslom “Budi svjetlo” obilježen je početak nove crkvene godine i početak došašća duhovne priprave za blagdan Božića. Uz prigodnu molitvu u ponedjeljak 29. studenog, održan je obred paljenja prve adventske svijeće na adventskom panju. Adventski panj sa 4 svijeće izradila je s. Jelena Mijić kateheta u Župi Gospe Sinjske. Motiv za adventski panj preuzet je iz svetopisamskog teksta proroka Izaije: “Isklijat će mladica iz panja Jišajeva, izdanak će izbit iz njegova korijena. Na njemu će duh Gospodnji počivat, duh mudrosti i umnosti, duh savjeta i jakosti, duh znanja i straha Gospodnjeg. (Iz 11, 1-2) .

Prvu svijeću na adventskom panju upalili su učenici 1. b razreda Josip Mateljan i Stipe Modrić. Obred blagoslova adventskog panja i paljenja prve svijeće predmolio je fra Antonio Mravak, vjeroučitelj i duhovnik.

U gimnaziji se tijekom došašća u gimnazijskoj kapeli održavaju slavlja svetih misa “Male zornice”. U slavlju učenici sudjeluju u Službi riječi i animiraju pjevanje adventskih pjesama s franjevačkim sjemeništarcima.