U crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske u petak 18. lipnja 2021., fra Josko Kodžoman ravnatelj Franjevačke klasične gimnazije i Sjemeništa u koncelebraciji s nastavnicima fra Blažom Toplakom, fra Nedjeljkom Jukićem i fra Juricom Hrgovićem, predsjedao je Svetom misom zahvalnicom za kraj nastavne godine na kojoj su se okupili učenici i djelatnici škole.

„Želimo na kraju školske godine reći Bogu hvala za ono što je njegov dar, ali i zahvaliti svima onima koji su svojom ljudskom suradnjom učinili da škola bude mjesto rasta ne samo u znanju, nego u cjelokupnom razvoju čovjeka kao osobe. Želimo Bogu povjeriti ne samo što nam je bilo uspješno, nego i ono što je bilo teško jer se s Bogom lakše nose i neuspjesi.“ – rekao je ravnatelj fra Josko Kodžoman.

U propovijedi je napomenuo kako je ovo važan trenutak u kojemu nam Bog govori ali  i razlog da nam se približi, da nas približi jedne drugima, da prepoznamo događanja preko kojih nam Bog govori. “Danas me Gospodin pita: Gdje je moje srce? Čime je ono ispunjeno? Ako malo zastanem i promislim mogu li dati odgovor na ovo pitanje. Srce je prema starome zavjetu središte čovjekova života i postojanja. Pa i u Novom zavjetu Isus veli: iz srca čovjekova proizlazi zlo ili dobro… Doista srce kao mišić pumpa i tjera krv kroz cijeli naš organizam. Dok nam srce kuca dotle živimo.

“Gdje je moje srce? Čime je ono ovoga trenutka zaokupljeno. Gdje je moje oko? Kamo bacam pogled i što mi je to u životu važno. Isus nas poziva da zgrćemo blago na nebu. Na koji način? Tako što ćemo nastojati da naše oko bude svijetlo: a to znači da svjetlo Duha Svetoga upravlja naše misli, riječi, djela, čitav naš život. Da po daru mudrosti znamo razlikovati važno do nevažnoga,” kazao je predsjedatelj slavlja.