Naša Gimnazija, kao jedna od 24 katoličke škole koje djeluju u Republici Hrvatskoj (12 osnovnih i 12 srednjih), organizirala je 16. listopada 2020. Stručno usavršavanje trajne formacije za djelatnice i djelatnike katoličke škole. Radne materijale, kao i sve upute, odnosno, smjernice,  dobili smo od Nacionalnog ureda za katoličke škole u RH, tako da nam je planiranje prigodnog programa bilo znatno olakšano.

Djelatnice i djelatnici Gimnazije, odazvali su se u velikom broju, te su s primjetnim entuzijazmom i zauzeto sudjelovali u programu.

Tematski, Skup je bio posvećen problematici međuljudskih odnosa, te načinu izgradnje komunikacije i dobrih odnosa u školi, kao mjestu i prostoru za razvoj osobnog, društvenog i profesionalnog identiteta učenika i svih ostalih sudionika odgojno-obrazovnog procesa. U tom kontekstu, jedan od predavača, putem video lekcije, nastojao nam je prikazati lik Isusa Krista, kao Onog, koji nas poučava dobroj komunikaciji a i sam je izvrstan komunikator, dok polemizira sa svojim slušateljima. U daljem tijeku Skupa, za vrijeme trajanja rada u skupinama, sudionici su se trudili analizirati ulogu nastavnika u kreiranju dobrih odnosa s učenicima i svima koji su na bilo koji način uključeni u odgojno-obrazovni rad.

Zaključeno je da nam je potrebno češće provoditi slične aktivnosti, koje razvijanu ili potiču dobre međuljudske odnose, jer oni su prva pretpostavka svakog uspješnog rada u svakom kolektivu i naravno temelj za svaku dobru suradnju.

Rezultate rada po skupinama, kojima su vješto koordinirali moderatori, predstavili su sami sudionici radionica na završnom plenumu. Opći je dojam svih sudionica i sudionika Stručnog usavršavanja, da nam je za sveukupno unaprjeđenje  odnosa potrebno vrijeme i prostor ali i veći angažman od strane vodstva Gimnazije.

Skup je završio euharistijskim slavljem, koje je predvodio o. Ravnatelj, te prigodnim domjenkom.

Sudionik

Dnevni red trajne formacije – KLIKNI