Poštovani nastavnici, učenici i roditelji ovdje možete pročitati i preuzeti dokumente (PDF-klikni) koji se odnose na organizaciju nastave prvog radnog dana i u novoj školskoj godini 2020./2021. u Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji s pravom javnosti u Sinju.

I. ORGANIZACIJA NASTAVE PRVOG RADNOG DANA

Nastava počinje 7. rujna 2020. u 8 h

Prvi je sat u svim razredima sat razrednika i traje 40 minuta, a ostali se sati odvijaju prema redovnom rasporedu za ponedjeljak i traju po 15 minuta. Mali odmori traju 5 minuta, a velikog odmora prvi radni dan nema.

Mole se učenici da ponesu maske za lice.

Kako bi se izbjegli suvišni kontakti, učenici ulaze u školsku zgradu u različito vrijeme na ulaza broj 1 (sjever) pridržavajući se propisanog razmaka od 2 m.

Molimo učenike da se pridržavaju sljedećeg rasporeda:

– učenici prvih razreda ulaze na ulaz 1 (sjever) u 7:45 h

– učenici drugih razreda ulaze na ulaz 1 (sjever) u 7:55 h

– učenici trećih razreda ulaze na ulaz 1 (sjever) u 7:55 h

– učenici četvrtih razreda ulaze na ulaz 1 (sjever) u 7:45 h

Učenike će u navedeno vrijeme na ulazima dočekati razrednici. Nastava se odvija u učionicama na prvom i drugom katu. Raspored razrednih odjela i raspored za ponedjeljak biti će naknadno objavljen.

Nakon nastave u 11h održati će se Sveta Misa u Crkvi uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Ravnatelj fra Josko Kodžoman, prof.

II. ORGANIZACIJA NASTAVE U ŠKOLSKOJ GODINI 2020./2021.

Nastava se odvija u jednoj smjeni (jutarnja). Svi učenici pohađaju nastavu u školi – model A. Nastava počinje u 8 sati, a završava u 13.25 sati. Nastavni sat traje 40 minuta, mali odmor 5 minuta, a veliki 15 minuta.
Za vrijeme velikog odmora prozračuju se i dezinficiraju učionice (klupe, kvake, stolice i sve one površine koje učenici diraju rukama). Razredni su odjeli smješteni u učionicama prema istome rasporedu kao i prvoga radnog dana.
U razredu u kojem se  ne može ostvariti propisani minimalni razmak od 2 m, učenici i profesori obvezni su nositi maske u učionicama i na hodniku. Svaki će učenik prvog radnog dana dobiti po dvije višekratne perive maske.
Tijekom malih i velikog odmora učenici u pravilu ne smiju napuštati učionicu.
Osnovno je pravilo ne miješati se s učenicima drugih razrednih odjela. Molimo učenike da marendu ponesu sa sobom u školu jer tijekom nastavnoga dana neće biti dopušteno napuštati prostor Škole.
Za ulazak u školsku zgradu i izlazak iz nje učenici se koriste sjevernim (br.1) ulazom, prema istom rasporedu kao prvoga radnog dana poštujući propisani razmak od 2 m. Sve ostale obavijesti i upute učenici će dobiti prvi radni dan.

Ravnatelj fra Josko Kodžoman, prof.