U školskoj godini 2018./19. učenici naše Gimnazije sudjelovali su na natjecanjima i smotrama. Zapažen uspjeh postigli su: učenica 4.b Petra Bilokapa osvojivši 3. mjesto na Županijskom natjecanje iz hrvatskog jezika i učenik 3.a Ružarijo Lukas osvojivši 3. mjesto u poznavanju latinskog jezika i književnosti.

Na Županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika sudjelovali su i učenici prvih, drugih i trećih razreda. Učenica 1.a Barbara Romac osvojila je 22. mjesto. Učenica 2.b Katarina Ćurković osvojila je 18. mjesto. Učenik 3.a Timotej Perković-Paloš osvojio je 6. mjesto, učenica 3.b Marija Vuko-Tokić osvojila je 12. mjesto, učenik 3.b Stipe Slišković osvojio je 14. mjesto, a učenica 3.b Ana Doljanin osvojila je 15. mjesto. Osim Ružarija na Županijskom natjecanju iz latinskog jezika sudjelovali su učenici 4.a razreda, učenik Ivan Šušnjara osvojio je 9. mjesto, a učenica Lorena Šušnjara osvojila je 11. mjesto. Na Županijskom natjecanje iz grčkog jezika imali smo dvoje predstavnika iz 4.a razreda, učenik Josip Pavić osvojio je 10. mjesto, a učenica Antonela Penić osvojila je 12. mjesto. Na Županijskom natjecanje iz Njemačkog jezika učenik 3.b Nikola Bilonić osvojio je 8. mjesto. Na Županijskom natjecanje iz Kemije učenik 3.a Timotej Perković-Paloš osvojio je 9. mjesto, a učenica 4.b Gloria Župić osvojila je 10. mjesto. Na Županijskom natjecanje iz Biologije učenik 3.a Toni Šimac osvojio je 8. mjesto, učenica 1.b Daniela Šimić osvojila je 13. mjesto, a učenik 2.b Petar Balaić-Marmun osvojio je 17. mjesto. Na Županijskom natjecanje iz Povijesti učenik 2.a Marin Kujundžić osvojio je 12. mjesto. Na Nadbiskupijskoj vjeronaučnoj olimpijadi naša škola osvojila je 7. mjesto, a u ekipi su bili učenici: Ana Poljak 1.b, Marta Šimić 1.b, Branimir Mađor 3.a i Teo Tadić 3.a.

Naša Gimnazije i ove je godine sudjelovala u projektu Čitanjem do zvijezda. Čitanje do zvijezda je natjecanje u znanju i kreativnosti koje organizira Hrvatska mreža školskih knjižničara. Na školskoj razini sudjelovalo je četvero učenika škole: Marin Kujundžić 2.a, Antonio Ramljak 3.a, Katarina Mijić 3.b i Marija Vuko-Tokić 3.b. Svi su ostvarili zavidan rezultat i plasirali se na Županijsku razinu. Na županijskoj razini najuspješnija je bila Marija Vuko-Tokić koja se plasirala na državnu razinu. Državna razina održana je početkom svibnja i Marija je ostvarila zapažen rezultat.

Čestitamo svima učenicima i njihovim mentorima na trudu i radu!