U srijedu, 5. prosinca 2018., u rad je puštena nova mrežna stranica Franjevačke klasične gimnazije u Sinju. Ona je plod višemjesečnog rada i truda, što je zahtijevalo preuzimanje tekstova i fotografija sa stare stranice, kao i dodavanje novih sadržaja i kategorija na novu WordPress platformu. Prvi kontakt s Gimnazijom danas se ostvaruje preko mrežne stranice, koja posjetiteljima nudi temeljne informacije iz povijesti, rada i poslanja provincijske ustanove koja je već 180 godina u službi odgoja i obrazovanja.

Ovdje ćemo izdvojiti kategorije, koje sadrži najnovija gimnazijska stranica: 1) O Gimnaziji; 2) Naobrazba; 3) Knjižnica; 4) Odgoj; 5) Uprava; 6) Razno; 7) Akti; 8) Novosti i 9) Natječaji i ponude. Svaka od navedenih kategorija sadrži po nekoliko potkategorija, u kojima možemo pronaći najrazličitije podatke, kao što su: popis profesora, katalog knjižnice, nastavni plan, statut, informacije za roditelje i dr. Posjetitelji vrlo brzo mogu doći do željenog sadržaja, koji je predstavljen pregledno i jasno. Mrežna stranica je primarni izvor informacija o događanjima u Gimnaziji, ali ne i jedini – valja spomenuti i Facebook stranicu „Gospa Sinjska“, koja često objavljuje fotografske i tekstualne zapise iz gimnazijskog života. Na taj način vijesti stižu do učenika – bivših, sadašnjih, ali i potencijalnih; roditelja; zaposlenika; kao i cjelokupne zainteresirane javnosti.

Sinjska franjevačka gimnazija s pravom javnosti baštini 180 godina tradicije, a u školskoj godini 2018./19. broji 120 učenika (od čega 12 sjemeništaraca) i 23 profesora. Posebnu zahvalu upućujemo gosp. Ivanu Žoli koji je vodio projekt izrade nove mrežnu stranice, kao i fra Antoniu Mravku koji je koordinirao rad na novoj stranici. I ovaj događaj biva ubrojen među kvalitetna ostvarenja uoči svetkovine Bezgrješnog začeća BDM-e (8. prosinca), koja se slavi kao Dan Franjevačke klasične gimnazije.

Mrežna stranica nalazi se na sljedećoj domeni – https://fra-gimnazija-sinj.com