Njemačka književnica Tamara Bach u Sinju

Tamara Bach ist eine renommierte Jugendbuchautorin, mehrfach ausgezeichnet, unter anderem mit dem Deutschen Jugendliteraturpreis 2004 und dem LUCHS 2007. Die Autorin wird aus ihren Büchern lesen und mit Schülern diskutieren. Ihr erster Roman „Marsmädchen“ wurde ins Kroatische übersetzt.

 

 

 

LESUNG

26. 10. 2010 um 12.00

Franziskanergymnasium in Sinj

 

 

Književni susret s mladom njemačkom spisateljicom Tamarom Bach

Franjevačka klasična  gimnazija u Sinju i Opća gimnazija Dinka Šimunovića u Sinju , kao škole partneri Goetheova instituta u Zagrebu, a u sklopu svoje kulturne suradnje, upriličile su (26. 10. 2010.) u prostorijama Franjevačke kl. gimnazije književni susret s mladom i više puta nagrađivanom njemačkom spisateljicom Tamarom Bach. Autorica nekoliko vrlo zapaženih knjiga, kao što su „Jetzt ist hier“ („Sada je ovdje“), pisanih upravo za mlađu čitalačku publiku, od kojih je jedna – „Djevojka s Marsa“ („Marsmädchen“) – nedavno prevedena i na hrvatski jezik, čitala je ulomke iz svojih knjiga na svome njemačkom materinskom jeziku i potom je odgovarala na pitanja učenika.

Autorica Bach inače je  u organizaciji  Goetheova instituta u Zagrebu bila ovogodišnja gošća na osamnaestim danima nastavnika njemačkog jezika, te uz pratnju gospođe Claudiae Pilling, eksperta za nastavu, obilazila je škole partnere Goetheova Instituta širom Hrvatske. 

 

Slike

 

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas136
Ovaj mjesecOvaj mjesec5790
UkupnoUkupno1025492

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9