Popravni ispiti

Raspored popravnih ipita

 
Dodjela svjedodžaba, pohvalnica i nagrada

U petak, 24. lipnja 2016. dodjeljene su svjedodžbe učenicima koji su s uspjehom završili školsku godinu 2015./2016. te pohvalnice i nagrade učenicima koji su se istaknuli u marljivom radu i uzornom vladanju.

U pozdravnom govoru ravnatelj gimnazije fra Jozo Grbavac istaknuo je da se pohvale i nagrade mogu izreći u obliku verbalne podrške, u obliku pisane pohvale, što ćemo mi napraviti, ili u obliku različitih nagrada, u našem slučaju u obliku knjige ili novčane nagrade. Dodao je kako smatra da će ove nagrade biti djelotvorno i poticajno sredstvo koje će pomoći u razvijanju pozitivnih osobina i kod ostalih učenika.

Odlukom nastavničkog vijeća za marljivo učenje i uzorno vladanje pohvalu su dobili: Jelena Vrdoljak (III.a), Lucija Bradarić (III.b), Anđela Crnjac (III.b) i Karlo Delić (III.b).

Odlukom nastavničkog vijeća nagrađeni su knjigom za odlično učenje i uzorno vladanje: Josip Pavić (I.a), Marko Kunac (I.b), Kristina Marović (I.b), Petra Bilokapa (I.b), Karlo Poljak (II.b), Rina Pavić (II.b), Lucija Brnas (III.a), Ana Bašić (III.b), Nikolina Kelava (III.b), Nina Marendić (III.b), Dujo Marković (III.b), Mirela Romić (III.b), Iva Šuste (III.b), Irena Slišković (IV.a), Ante Balaić-Marmun (IV.b), Tina Budimir (IV.b), Danijela Dolić (IV.b), Sara Jukić (IV.b), Ivan Labrović (IV.b) i Petar Krešimir Vardić (IV.b).

Odlukon Nastavničkog vijeća učenik Petar Krešimir Vardić nagrađen je za osvojeno 1. mjesto na županijskim natjecanjima iz engleskog jezika novčanom nagradom od 1000 kuna i za osvojeno 2. mjesto iz njemačkog jezika nagradom od 700 kuna.

Čestitamo svima na uspjehu i želimo ugodan ljetni odmor!

FOTOGRAFIJE

 
Dopunski rad

RASPORED

 
Nagrađeni učenici na prijemu kod gradonačelnice

Gradonačelnica Sinja Kristina Križanac 7. lipnja je u Gradskoj vijećnici priredila svečani prijem za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području Grada Sinja i njihove mentore, koji su postigli uspjeh na državnim, regionalnim i županijskim natjecanjima u 2016. godini. Tom prigodom gradonačelnica im je, uz čestitke za postignute rezultate, uručila i prigodne nagrade.

Nagrađeni učenik naše gimnazije je Petar Krešimir Vardić, za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika (750 kuna), mentorica prof. Mihaela Miloš i za osvojeno prvo mjesto na županijskom natjecanju iz engleskog jezika (750 kuna), mentorica prof. Diana Župić.

 
Sufinanciranje i financiranje prijevoza učenika srednjih škola u šk. god. 2016./2017.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim. U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

Više...
 
Državna matura - vremenik

Kalendar ispita državne mature

 
Maturalna večer 2016.

U petak, 20. svibnja, u Hotelu Alkar održan je maturalni ples učenika Franjevačke klasične gimnazije. Za zabavu 50 učenika i njihovih profesora pobrinuo se Z- bend, a u odličnoj atmosferi uživali su do sitnih jutarnjih sati.

Dio atmosfere s maturalnog plesa pogledajte u FOTOGRAFIJI

 
Fit ispiti u Gimnaziji

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te Opće gimnazije Dinka Šimunovića i Franjevačke klasične gimnazije, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch incijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke gimnazije organizirati polaganje Fit ispita. Ispiti će se polagati u četvrtak, 19. svibnja. Ispitu će pristupiti 39 učenika koji uče njemački kao obavezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita učenicima će bit dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

 
Završila nastava za maturante

4.a razred s razrednicom prof. Radmilom Klarić

4.b razred s razrednicom prof. Snježanom Radan

Generacija gimnazijalaca 2015./16. napustila je školske klupe sa posljednjim zvonom u utorak 17. svibnja. Mnogi se tako od škole opraštaju na trgovima, kafićima uz pjesmu, ples i na njima već svojstven način, pa tako i naši gimnazijalci. Za tri tjedna pred njima će se naći ispiti državne mature koji će uvelike usmjeriti njihovu budućnost. No, prije toga imaju maturalni ples koji će se održati ovoga petka u Hotelu Alkar. Želimo im mnogo sreće na ispitima državne mature te u budućem životu i radu!

 
Gimnazijski zbor na prvoj smotri zborova katoličkih škola Dalmacije i Primorja u Zadru

Glazbena smotra zborova katoličkih škola Dalmacije i Hrvatskog primorja prvi je put održana u subotu 7. svibnja u katedrali sv. Stošije u Zadru. Nastupili su zborovi katoličkih škola iz Rijeke, Šibenika, Dubrovnika, Sinja, Splita i Zadra. To su zborovi klasičnih gimnazija u tim gradovima, osim Šibenika odakle je nastupio zbor tamošnje katoličke osnovne škole. Na susretu su sudjelovali i ravnatelji katoličkih škola: Niko Tunjić (Rijeka), Božo Škember (Šibenik), Bernardo Pleše (Dubrovnik), Josip Grbavac (Sinj), Josip Dukić (Split) i Ante Sorić (Zadar).

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas1
Ovaj mjesecOvaj mjesec4551
UkupnoUkupno1040964

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4