Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Fit ispiti u Gimnaziji

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te Opće gimnazije Dinka Šimunovića i Franjevačke klasične gimnazije, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch incijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke gimnazije organizirati polaganje Fit ispita. Ispiti će se polagati u četvrtak, 19. svibnja. Ispitu će pristupiti 39 učenika koji uče njemački kao obavezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita učenicima će bit dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

 
Oratorij "MOLITVA SUPROTIVA TURKOM" u Sinju

U prigodi 300. obljetnice krunjenja Gospe Sinjske Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split izvest će u crkvi Gospe Sinjske u petak, 13. svibnja 2016., oratorij Šime Marovića za soliste, zbor, orkestar i čembalo na stihove Marka Marulića „MOLITVA SUPROTIVA TURKOM“.

Dirigent je Hari Zlodre, a solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran) i Ljubomir Puškarić (bariton).

Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split:

Ana Šabašov - Zborovođa

Valter Lovričević - Koncertni majstor

Mark Anton Gančević - Inspicijent

Ana Tošić D"Ambra - Umjetnički koordinator orkestra HNK Split

Ivo Lipanović - V. d. ravnatelja opere HNK Split

Organizatori su Svetište i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja - Split.

 
Gimnazijski zbor na prvoj smotri zborova katoličkih škola Dalmacije i Primorja u Zadru

Glazbena smotra zborova katoličkih škola Dalmacije i Hrvatskog primorja prvi je put održana u subotu 7. svibnja u katedrali sv. Stošije u Zadru. Nastupili su zborovi katoličkih škola iz Rijeke, Šibenika, Dubrovnika, Sinja, Splita i Zadra. To su zborovi klasičnih gimnazija u tim gradovima, osim Šibenika odakle je nastupio zbor tamošnje katoličke osnovne škole. Na susretu su sudjelovali i ravnatelji katoličkih škola: Niko Tunjić (Rijeka), Božo Škember (Šibenik), Bernardo Pleše (Dubrovnik), Josip Grbavac (Sinj), Josip Dukić (Split) i Ante Sorić (Zadar).

Više...
 
Završila nastava za maturante

4.a razred s razrednicom prof. Radmilom Klarić

4.b razred s razrednicom prof. Snježanom Radan

Generacija gimnazijalaca 2015./16. napustila je školske klupe sa posljednjim zvonom u utorak 17. svibnja. Mnogi se tako od škole opraštaju na trgovima, kafićima uz pjesmu, ples i na njima već svojstven način, pa tako i naši gimnazijalci. Za tri tjedna pred njima će se naći ispiti državne mature koji će uvelike usmjeriti njihovu budućnost. No, prije toga imaju maturalni ples koji će se održati ovoga petka u Hotelu Alkar. Želimo im mnogo sreće na ispitima državne mature te u budućem životu i radu!

 
Izlet drugaša u Zadar

U subotu, 16. travnja, učenici drugih razreda u pratnji svojih razrednika prof. fra Nedjeljka Jukića i prof. Antonije Čarić posjetili su Zadar. Nakon razgledavanja starog dijela grada posjetili su stalnu izložbu crkvene umjetnosti i jednu od najvrijednijih izložbi u Hrvatskoj, popularno nazvana "Zlato i rebro Zadra" te Muzej antičkog stakla. Nakon razgledavanja grada, učenici su svoje slobodno vrijeme iskoristili i za nezaobilaznu šetnju gradom, kupnju suvenira i opuštanje uz zvuke morskih orgulja.

FOTOGRAFIJE

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 20 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas182
Ovaj mjesecOvaj mjesec1497
UkupnoUkupno818511

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6