Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Natjecanje iz vjeronauka za srednje škole na nadbiskupijskoj razini

Nadbiskupijska vjeronaučna olimpijada za učenike osnovnih škola i natjecanje iz vjeronauka za učenike srednjih škola održani su, u četvrtak, 2.ožujka 2017. godine, u Osnovnoj školi Bijaći u Kaštel Novom. Tema ovogodišnjeg natjecanja bila je Misijska djelatnost Crkve. Nakon dvije prethodne razine, školskoga i međuškolskog natjecanja, u završnom natjecanju na nadbiskupijskoj razini sudjelovalo je 20 osnovnoškolskih i 10 srednjoškolskih ekipa. K tome, na natjecanju su sudjelovale i četiri ekipe osnovnih i tri ekipe srednjih škola iz Hvarske biskupije, budući da Hvarska biskupija pripada Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Ekipa naše gimnazije u sastavu Stipe Slišković, Timotej Perković Paloš, Jelena Bulj i Katarina Jurić pod vodstvom mentorice prof. Silvije Vučković plasirala se na 5. mjesto. Svim učenicima i mentorici zahvaljujemo na sudjelovanju i čestitamo na postignutom rezultatu.

 
Županijsko natjecanje iz engleskog jezika

U utorak, 21. veljače, u I. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz engleskog jezika. U kategoriji 4A učenica Nina Marendić (4.b) osvojila je 4. mjesto, a učenica Iva Šuste (4.b) 16. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Diani Župić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Proslava Stepinčeva

 

Recital u prigodi blagdana bl. Alojzija Stepinca, u organizaciji Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti, izveden je u Splitu 10. veljače, a  dva dana poslije 12. veljače u Sinju. Svečanu svetu misu u Sinju s prigodnom popratnom propovijedi prije izvedbe samoga recitala predvodio je fra Joško Kodžoman, provincijal Franjevačke provincije Presvetoga Otkupitelja. Za vrijeme svete mise pjevao je Mješoviti zbor svetišta Gospe od Zdravlja iz Splita.

Na raznobojnome ukusno izrađenom plakatu naglašen je moto recitala: "Riječju i pjesmom u čast hrvatskim mučenicima." Recitatori su bili: Marko Duvnjak, kroničar; Petra Ugrin, prvi čitač; Karlo Delić, drugi čitač, i fra Blaž Toplak, A. Stepinac. Puninu i ljepotu izvođenoga teksta uveličao je prikladnim crkvenim i poznatim opernim zborskim pjesmama crkveni zbor Gospe od Zdravlja iz Splita, pod stručnim vodstvom ravnatelja zbora fra Stipice Grgata, a na orguljama pratila je s. Zorislava Radić.

 

Više...
 
Županijsko natjecanje iz latinskog jezika

 

Na županijskom natjecanju iz klasičnih jezika održanom 20. veljače u V. gimnaziji "Vladimir Nazor"u Splitu sudjelovali su i učenice naše gimnazije pod vodstvom mentorice prof. Brankice Jerkan.

U kategoriji latinski jezik za klasične gimnazije učenica Lucija Brnas (IV.a) osvojila je 4. mjesto, Božena Runje (IV.a) 6. mjesto, Jelena Vrdoljak (IV.a) 7. mjesto, a Doroteja Latinac (IV.a) 8. mjesto.

Svim učenicama i mentorici čestitamo na sudjelovanju i postignutim rezultatima.

 
Učenci na Županijskim natjecanjima

 

Popis učenika koji su pozvani na Županijsko natjecanje

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 14 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas157
Ovaj mjesecOvaj mjesec1472
UkupnoUkupno818486

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10