Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Predstava "Viktor" u Gimnaziji

U četvrtak, 11. svibnja, preko sata razredne zajednice učenici Gimnazije odgledali su predstavu "Viktor" koju su pripremili učenici iz Nadbiskupijske klasične gimnazije "Don Frane Bulić" s pravom javnosti iz Splita pod mentorstvom don Vedrana Torića. Predstavu je napisao profesor don Vedran Torić i njome je želio prikazati aktualnu situaciju u hrvatskom školstvu, probleme s kojima se učenici nose te način na koji te probleme rješavaju, a to je jedino trud i rad. U predstavu je utkan specifičan "dalmatinski" humor s elementima satire te su splitski klasičari svoje kolege nasmijali do suza i zaslužno pobrali ovacije i gromoglasan pljesak. Mladi Splićani predstavili su se i na ovogodišnjoj smotri Lidrano u kategoriji skupnog scenskog nastupa te su pobrali najveće ovacije.

 
Susret zborova Katoličkih škola Dalmacije

U Nedjelju Dobrog Pastira, 7. svibnja održan  je u katedrali sv. Jakova u Šibeniku Susret zborova Katoličkih škola Dalmacije. U katedrali sv. Jakova katedralni župnik don Krešimir Mateša dočekao je mlade pjevače i upoznao ih s pojedinostima gradnje i njezinoj važnosti.

Pozdravnu riječ mladim zborovima uputila je voditeljica Ureda HBK za katoličke škole gđa Ivana Mokri izrazivši radost što je ovogodišnji susret u Šibeniku. Nadu kako će mladi zborovi ispuniti skladnom pjesmom prostor katedrale sv. Jakova  i ispuniti srca slušatelja izrazio je Šibenski biskup mons. Tomislav Rogić.

Prvi je nastupio zbor Klasične gimnazije Ivana Pavla II. iz Zadra. Izveli su pjesme Tražim tebe Šime Marovića te duhovnu crnačku pjesmu Nobody knows the trouble I've seen. Voditelj zbora je Grgo Ivanković, prof. Uslijedio je  nastup zbora Franjevačke klasične gimnazije s pravom javnosti iz Sinja. Nastupili su s pjesmom  Šime Marovića Hvaljen Isus, dobri ljudi u obradi Andre Čale te Johna Cartera Cantate Domino. Voditelj zbora je Andro Čalo, uz glazbenu pratnju Karla Delića na klaviru i Ante Šiljega na saksofonu. Treći po redu bio je zbor Nadbiskupske klasične gimnazije don Frane Bulić iz Splita s  pjesmama Jacoba Arcadelta Ave Maria te pjesmom Šime Marovića Navištenje. Voditeljica je s. Lidija Matijević, uz glazbenu pratnju Benjamina Vrdoljaka. Podršku zboru došao je dati i ravnatelj don Josip Dukić. Na  kraju je nastupio  zbor škole domaćina, Katoličke osnovne škole iz Šibenika koji je izveo pjesmu Damira Topića O ljubavi ja pjevam, te Psalam 23 Gospodine, ti si pastir moj. Zbor je nastupio uz pratnju Srećka Perkovića i pod voditeljstvom  Luiđe Cvitan, prof.

Zahvalnu riječ na kraju je uputila ravnateljica škole domaćina s. Mandica Starčević, zahvalivši zborovima na predivnim izvedbama kojima su pokazali koliko bruse talente koje im je Gospodin darovao.

FOTOGRAFIJE

 
Noć knjige 2017.

 

Noć knjige 2017. organizira se šestu godinu zaredom, a ovoga puta trajat će od 21. do 24. travnja. Najdulja kulturna noć u Hrvatskoj obilježit će se u čak 234 grada i mjesta širom zemlje, a više od 500 sudionika njezinim je povodom priredilo čak 1050 različitih programa i prodajnih akcija.

Ovogodišnji vizual Noći knjige krasi riba morski vrag (Melanocetus johnsonii) koja nastanjuje mračne dijelove dubokih oceana, a specifična je po 'svjetiljci' na glavi koju koristi kako bi privukla plijen... mi kažemo da joj svjetlo treba kako bi mogla pročitati knjigu odmarajući se nakon večere u morskim dubinama, i usput pročačkati zube.

I mi smo se kao škola uključili u manifestaciju Noć Knjige sudjelujući u Književnom kvjzu za maturante koji se održao prvog dana manifestacije, u petak 21. travnja, u Gradskoj knjižnici Marka Marulića u Splitu. Kviz je vodila apsolventica hrvatskog jezika i književnosti i članica Hrvatskog čitateljskog društva Ivana Roguljić. Igralo se u timovima po 3 do 4 člana. Ekipu naše Gimnazije predstavljale su maturantice: Nikolina Kelava, Nina Marendić, Iva Šuste i Ivana Vuleta. Kviz se sastojao od četiri etape, a ekipa naše Gimnazije bila je uvjerljivo najuspješnija. Učenice su nagrađene knjigama i promotivnim materijalima.

FOTOGRAFIJE

 
Aktivnosti na dodatnoj nastavi iz engleskog jezika

U okviru dodatne nastave iz engleskog jezika koju vodi prof. Diana Župić, učenici Iva Šuste, Paula Krnjača, Nina Marendić, Dujo Marković i Duje Jelavić-Šako iz 4.b razreda izvode ulomak iz drame Pygmalion (G. Bernarda Shawa), a učenik Stipe Buljan iz 4.a razreda predstavlja uvjerljiv govor na temu Cyberbullying.

Ako vaš internet preglednik ne podržava učitani video zapis prilažemo vam linkove(kopirajte i zalijepite u adresnu traku):

Uvjerljivi govor :  https://youtu.be/p6Rb-bL3KaU

Pygmalion:  https://youtu.be/y9Z1L_NHpaI

 

 
Županijsko natjecanje iz biologije

U ponedjeljak, 13. ožujka 2017. u Osnovnoj školi Sućidar održano je županijsko natjecanje iz biologije. U kategoriji drugih razreda učenica naše gimnazije Lorena Šušnjara (II.a) osvojila je 16. mjesto.

Čestitamo učenici i njezinoj mentorici prof. Radmili Klarić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
<< Početak < « 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 » > Kraj >>

Stranica 12 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas180
Ovaj mjesecOvaj mjesec1495
UkupnoUkupno818509

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8