Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Dan sjećanja na Vukovar

Hrvatski sabor donio je 29. listopada 1999. Odluku o proglašenju dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. godine, kako bi se dostojanstveno i primjereno odala počast svim sudionicima obrane Vukovara, grada – simbola hrvatske slobode. Obljetnice su prigode da se prisjetimo na neke trenutke i događaje koje su se zbile u povijesti nekog vremena. Prije dvadeset i šest godina, 18. studenoga 1991. nakon tromjesečne opsade i gotovo potpunog uništenja grada, prestao je otpor hrvatskih branitelja u Vukovaru.
Tužna statistika govori da je tijekom borbi i nakon ulaska srpskog okupatora u grad poginulo oko 550 branitelja i 1700 civila, oko 8000 Vukovaraca bilo je odvedeno u srbijanske logore, dok ih se još oko 800 vodi na popisu nestalih. Iz grada je prognano i sve nesrpsko stanovništvo. Bio je to klasičan primjer etničkog čišćenja i jedan od najvećih zločina u Europi nakon Drugog svjetskog rata.
Učenici naše škole su i ove godine u čast svim žrtvama Vukovara zapalili svijeće te se pomolili za duše poginulih.

 
Poziv za organiziranje višednevne izvanučioničke nastave

Obrazac poziva za organizaciju višednevne izvanučioničke nastave

 
TV Jadran u našoj Gimnaziji

 
Certifikati o uspješno položenim Fit-ispitima

Goetheov institut iz Zagreba poslao nam  je 17. veljače 2011. rezultate nedavno provedenog testiranja u poznavanje njemačkog jezika. Svi naši učenici i učenice, koji su sudjelovali na testiranju, uspješno su položili ispite, i to bez iznimke. Sveukupno 28 učenika i učenica iz drugog  (2.b) razreda pristupilo je ispitu Fit 1 (jezična razina A1), a 27 učenika i učenica iz trećeg i četvrtog razreda (3.b i 4.b) pisali su test Fit 2 (jezični razina A2). Istoga su dana učenicima i učenicama predani njihovi teško zasluženi certifikati koji su između ostalog i međunarodno priznati.

Više...
 
Predstavnici Šumarskog fakulteta u Gimnaziji

Šumarski fakultet je međunarodno prepoznatljiva institucija u školovanju visokostručnih kadrova za potrebe šumarstva, prerade drva i proizvodnje namještaja. Fakultet je mjesto trajnoga obrazovanja i izrastanja intelektualaca širokoga spektra znanja koji su prepoznatljivi u svojem djelovanju ne samo u struci nego i u društvenom životu Hrvatske. S ciljem prezentacije Fakulteta maturantima predstavnici ove visokoškolske ustanove posjetili su našu Gimnaziju u utorak, 4. prosinca 2018. O Fakultetu su govorili docent Milivoj Franjević sa Zavoda za zaštitu šuma i lovnog gospodarenja, asiatentica Jelena Kranjec Orlović sa Zavoda za zaštitu šuma i lovnog gospodarenja te Ana Jozić studentica druge godine diplomskog studija urbanog šumarstva, zaštite prirode i okoliša. Na Šumarskom fakultetu nastava se izvodi na preddiplomskom studiju: Šumarstvo, Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša te Drvna tehnologija i diplomskom studiju: Šumarstvo, Urbano šumarstvo, zaštita prirode i okoliša, Drvnotehnološki procesi, Oblikovanje proizvoda od drva. Na Šumarskom fakultetu organizirana je nastava iz 10 specijalističkih studija, a od akademske godine 2014./2015. Fakultet ustrojava i izvodi poslijediplomski znanstveni sveučilišni doktorski studij.

FOTOGALERIJA

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 2 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas109
Ovaj mjesecOvaj mjesec2280
UkupnoUkupno826102

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5