Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
U ritmu Crkvene godine - Pepelnica i korizma

Sutra 9. ožujka Pepelnica je ili Čista srijeda kojom počinje jedno od svetih vremena Crkvene godine - korizma. (Ostala su tri: došašće, božićno i uskrsno vrijeme). Korizma je vrijeme četrdesetdnevne pripreme za najvažniji kršćanski blagdan - Uskrs, kroz odricanje i promišljanje muke Kristove. Prvi je dan korizme Pepelnica koja se tako zove po simboličnu činu pepelavanja, posipanja pepelom po glavi, što označava pokornički čin i priznavanje ljudske slabosti i grešnosti. Pepelnica je za kršćane katolike ujedno i dan obveznog posta i nemrsa.

Više...
 
Na seminaru u Rovinju

Na seminaru koji je u organizaciji Saveza katoličkih škola u Hrvatskoj održan u Rovinju od 4. do 6. ožujka sudjelovali su i profesori naše gimnazije. Uz zajednička predavanja, rad po skupinama i plenarno zasjedanje bilo je vremena i za bogoslužje i razgledavanje iznimnih kulturnih i sakralnih vrijednosti kao što su Eufrazijeva bazilika u Poreču i crkva sv. Eufemije u Rovinju.

Više...
 
Matematičari uspješni

Na županijskom natjecanju iz matematike (B), koje je održano u ponedjeljak 28. veljače, sudjelovalo je troje učenika naše Gimnazije pod vodstvom svoje mentorice prof. Marije Ivišić i ostvarilo značajan uspjeh. U kategoriji prvih razreda Branimir Plavša (I.b) postigao je peto mjesto, u kategoriji trećih razreda Katarina Brnas (III.a) osvojila je deseto mjesto, a Josip Skejo (IV.a) u kategoriji četvrtih razreda drugo mjesto.

Natjecateljima i njihovoj mentorici srdačno čestitamo!

 
Seminar katoličkih škola u Rovinju

Profesori naše Gimnazije sudjelovat će od 4. do 6 ožujka ove godine na Seminaru katoličkih škola koji će se održati u Rovinju u Hotelu Park. Seminar svake godine početkom ožujka organizira Savez katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Na semiranu se posebnim predavanjima, u radionicama organiziranim po nastavnim predmetima i na plenarnim sjednicama obrađuju osobito one teme koje su zanimljive za svecifičnost odgojno-obrazovnog rada u katoličkoj školi. Očekuje se sudjelovanje oko 220 ravnatelja, profesora i drugih djelatnika iz 12 hrvatskih katoličkih gimnazija.

ZBOG TOGA U PETAK, 4. OŽUJKA 2011., U NAŠOJ GIMNAZIJI NEĆE BITI REDOVITA NASTAVA!

Više...
 
Naši na županijskom iz njemačkog

Troje naših učenika – Jelena Plazibat 4b, Marina Prolić 4b i Krešimir Krivić 4b – sudjelovalo je na ovogodišnjem natjecanju iz njemačkog jezika. Zbog dobrih rezultata na školskoj razini  stekli su pravo sudjelovanja i na županijskom natjecanju. Premda nitko od njih nije osvojio neko od prva tri mjesta, na što smo posljednjih godina bili gotovo naviknuti, ipak ponosi smo da su uopće bili pozvani na županijsko natjecanje i tako još jednom dokazali svoje  solidno znanje njemačkog jezika. Jelena je osvojila osmo mjesto, Marina deseto, a Krešimir je bio četrnaesti.

Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjem radu i učenju!

Više...
 
<< Početak < « 61 62 63 64 » > Kraj >>

Stranica 64 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas180
Ovaj mjesecOvaj mjesec5718
UkupnoUkupno846698

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7