Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Josip i fra Bruno na dodjeli Oskara znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije, i ove je godine dodijelila Oskare znanja državnim i međunarodnim prvacima. Na dodjeli su bili i naš Josip Skejo, državni pobjednik u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, i njegov mentor, profesor klasičnih jezika na našoj gimnaziji dr. fra Bruno Pezo. Zamolili smo Josipa da nam dade više informacija o tome događaju i prenese svoje dojmove.

Više...
 
Maturalni koncert Branimira Norca na klarinetu

U petak 10. lipnja 2011. u 20 sati u Pinakoteci Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u Splitu svoj je maturalni koncert na klarinetu održao Branimir Norac. Branimir je maturant Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, a općeobrazovne je predmete pohađao u našoj gimnaziji. Program svoga maturalnog ispita (djela Bjelinskog, Widora i Spohra) odsvirao je uz glasovirsku pratnju profesorice Katarine Gekić, a gost je koncerta bio saksofonist Luka Norac, učenik petog razreda Glazbene škole Josipa Hatzea u klasi profesora Dragana Colića.

Više...
 
Maturanti proslavili svoju zrelost

Nakon četiri godine zahtjevnih školskih briga i osobito stresne državne mature naši su ovogodišnji maturanti u četvrtak 2. lipnja proslavili svoju maturalnu večer koju običajno priređuju učenici naše škole u hotelu Alkar.

Više...
 
Zajedno u Kristu: Bili smo s Papom na Trgu i na Hipodromu

Na veličanstvenim susretima s papom Benediktom XVI. u Zagrebu sudjelovali su i naši sjemeništarci pod vodstvom svojih odgojitelja fra Ivice i fra Mije. U Zagreb su otputovali 3. lipnja zajedno s kolegama iz  splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa i njihovim odgojiteljima, a domaćin im je svima bilo Interdijecezansko sjemenište na Šalati u Zagrebu.

Više...
 
Naš vremeplov: Od neandertalca do rimske civilizacije

U nedjeljno praskozorje 22. svibnja, mi učenici prvih, drugih i 3.b razreda naše gimnazije, uz pratnju razrednikâ: prof. fra Blaža Toplaka, prof. Simone Atlage, prof. Hrvoja Markulina i prof. Radmile Klarić, krenuli smo na edukativni izlet u Krapinu i Zagreb. Naši su ciljevi bili Muzej krapinskih neandertalaca i izložba „Pompeji – život u sjeni Vezuva“ u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 59 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas79
Ovaj mjesecOvaj mjesec6552
UkupnoUkupno854452

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17