Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Izlet u Bosnu

U subotu 29. listopada 2011. sedamdesetak učenika naše gimnazije, u pratnji više profesora, bilo je na jednodnevnom izletu u Bosnu i Hercegovinu. Posebno su razgledali: u Travniku rodnu kući Ive Andrića, u Sarajevu katedralu i Baščaršiju, a u  franjevačkom samostanu Rama-Šćit Gospinu crkvu i bogatu zavičajnu zbirku.

Više...
 
Znanstveni skup Hrvatski prirodoslovci 20 u Sinju

U petak 14. listopada 2011. u Sinju je održan Znanstveni skup "Hrvatski prirodoslovci 20" na kojem je bilo riječi i o našoj gimnaziji i nekim njezinim profesorima. Organizator je skupa Matica hrvatska - Odjel za prirodoslovlje i matematiku, a suorganizator Matica Hrvatska - Ogranak Sinj. Pokrovitelj je Skupa Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Održano je sedamnaest izlaganja, a cjeloviti radovi tiskani su u novom broju časopisa Prirodoslovlje koji izdaje Matica hrvatska i koji je predstavljen na kraju Skupa.

Više...
 
Susret roditeljskih vijeća katoličkih škola u Udbini

U subotu 1. listopada 2011. održan je u Udibni susret roditeljskih vijeća hrvatskih katoličkih škola. Sudjelovalo je oko 140 roditelja zajedno s ravnateljima 12 katoličkih gimnazija. U nedavno dovršenom spomeničkom zdanju domaćini susreta bili su gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović i udbinski župnik, čuvar i graditelj novoga svetišta hrvatskih narodnih mučenika fra Nedjeljko Knezović.

Više...
 
Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U ponedjeljak 3. listopada u našoj je gimnaziji održana kratka svečana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. Nakon nastave u školskoj dvorani - pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije - izveden je recital "Vjernost" koji je sastavio prof. likovne umjetnosti fra Ante Branko Periša. Izvođači su bili recitatori (Anaanđela Galiotović - 4.b, Dario Sinković - 4.a i Mislav Šošić - 4.a), gimnazijski mješoviti zbor i mali gimnazijski orkestar. Recitatore je uvježbao prof. hrvatskog jezika Hrvoje Markulin, a zbor i orkestar prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat koji je izvedbom i ravnao. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: "Popravi moju crkvu, Franjo" (stihovi i glazba: fra S. Grgat), "Pjesan Franjine djece" (stihovi: fra N. Jukić, glazba: fra S. Grgat) i "Serafe ljubavi" (glazba: fra S. Grgat). Uvodnu i zaključnu riječ izrekao je ravnatelj fra Jozo Grbavac.

Svjetlopisi (foto: fraNJo)

 
Ravnateljeva poruka za svetkovinu sv. Franje Asiškoga

U prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga (4. listopada), utemeljitelja Franjevačkog reda kojem pripadaju i naši profesori fratri, ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac uputio je svima u našoj školi sljedeću poruku:

Crkva 4. listopada slavi blagdan jednog od najpopularnijih svetaca Katoličke crkve, sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, čiju svetkovinu svake godine i mi u našoj Gimnaziji svečano obilježavamo. Tako ćemo i ove godine u prigodi te drage svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada 2011. u 12,15 sati, u našoj gimnazijskoj dvorani prirediti kratak prigodni kulturno-umjetnički program.

Više...
 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 57 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas59
Ovaj mjesecOvaj mjesec6532
UkupnoUkupno854432

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 7