Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Vrijedne donacije Goetheova instituta u Zagrebu

U sklopu projekta PASCH (Škole: partneri budućnosti) naša je gimnazija dobila dvije vrijedne donacije.

Više...
 
Kako su nastale božićne jaslice

Sv. Franjo Asiški predložio je davne 1223. godine jednome od svojih prijatelja, seljaku iz Greccia (u talijanskoj pokrajini Umbriji), da za slavlje Badnje večeri i za polnoćku pripremi jaslice sa slamom i da dovede vola i magarca. Te su noći muževi i žene, djeca, mladi i stari iz okolice sa bakljama u rukama i pjesmom na usnama pohitali u špilju Greccia. Mrkla i prohladna prosinačka noć odjednom je odjekivala radosnim pjevanjem i pretvorila se u oduševljeno blagdansko slavlje.

Više...
 
Dan Gimnazije i Sjemeništa proslavljen sv. misom i akademijom

U srijedu 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Više...
 
Ispit za europsku diplomu iz latinskog jezika

U subotu 10. prosinca učenici naše gimnazije polagali su pisani ispit iz latinskog jezika za europsku diplomu. Ispit je organizirala EuroClassica, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je njegovo provođenje.

Više...
 
Kruna Bezgrješne na zastavi Europske unije

Je li zastava Europske unije nadahnuta krunom s kipa Bezgrješne Djevice Marije? Ili je sličnost slučajna? Zanimljivo pitanje! Preporučujemo da uz svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije odgovor na nj potražite ovdje!

 
<< Početak < « 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 » > Kraj >>

Stranica 55 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas83
Ovaj mjesecOvaj mjesec6556
UkupnoUkupno854456

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11