Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Započela školska natjecanja

U ponedjeljak, 17. siječnja 2011. započinju školska natjecanja u pjedinim nastavnim predmetima za šk. god. 2010./11. Ovdje donosimo Vremenik natjecanja. Ostale obavijesti učenici mogu dobiti od predmetnih profesora.

 
Katalog naše knjižnice na Internetu

Od sada možete iz udobnih naslonjača svoga doma pogledati nalazi li se traženi naslov u školskoj knjižnici te je li dostupan jednostavnim pritiskom OVDJE.

 
Dan Franjevačke klasične gimnazije i sjemeništa

U utorak, 7. prosinca 2010. godine, u 18 sati proslavljen je Dan Franjevačke klasične gimnazije i Franjevačkog sjemeništa u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske. Euharistijsko slavlje predvodio je vikar Provincije fra Bože Vuleta, uz koncelebraciju ravnatelja Gimnazije fra Josipa Grbavca, ravnatelja Sjemeništa fra Ivana Udovičića, profesorâ koji predaju na Gimnaziji te nekoliko župnika iz samostanskog okružja.  Nakon bogoslužja učenici i učenice Gimnazije izveli su prigodan recital uz glazbene točke u izvedi solistice Sanje Erceg Vrelako, školskog mješovitog zbora i instrumentalista pod ravnanjem fra Stipice Grgata.

Više...
 
Festival znanosti 2018.

I ove su godine u sklopu Festivala znanosti – Sinj 2018., koji se održavao od 15. do 20. listopada doc.dr. sc. Tomislav Portada i student farmacije Zvonimir Mlinarić u našoj školi održali su radionice iz kemije. Radionice su se održavale u vremenu od 14-17 h u kemijsko- fizikalnom kabinetu, a bile su otvorene za sve učenike srednjih škola Cetinske krajine.

Ove je godine kemijsko – logička radionica „ Analizom pogodi koja je sol u vodi „ imala natjecateljski karakter.  Tijekom četiri dana svaki je dan u radionici sudjelovalo deset učenika. Trojica najboljih na kraju svake radionice ulazili su u finale, te je petoga dana održana finalna radionica na kojoj je sudjelovalo 12 učenika.

 

Više...
 
Novi lektirni naslovi u školskoj knjižnici

Gustave Flaubert: Gospođa Bovary

Franz Kafka: Proces & Preobrazba i druge priče

Milutin Cihlar Nehajev: Bijeg

Ivan Kozarac: Đuka Begović; Sudoperka i Pjesme

Miroslav Krleža: Gospoda Glembajevi

Homer: Ilijada; Odiseja

Fjodor Mihajlovič Dostojevski: Zločin i kazna

Johann Wolfgang Goethe: Patnje mladog Werthera

Henrik Ibsen: Kuća lutaka

Marcel Proust: Combray

Ranko Marinković: Ruke i druge novele

Samuel Beckett: U očekivanju Godota

Marko Valerije Marcijal: Epigrami

Kornelije Tacit: Anali

Gaj Salustije Krisp: Djela

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 6 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas109
Ovaj mjesecOvaj mjesec2280
UkupnoUkupno826102

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 5