Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Predavanje Josipa Skeje u Matici hrvatskoj


ODJEL ZA MEĐUNARODNU KULTURNU I ZNANSTVENU SURADNJU


Josip Skejo


poziva Vas na predavanje

LECA – Last Eukaryotic Common Ancestor

Dvorana Jure Petričevića, Strossmayerov trg 4, Zagre
Srijeda, 28. studenoga 2018. u 18 sati

 

Pozivnica

 
Njemačka književnica Tamara Bach u Sinju

Tamara Bach ist eine renommierte Jugendbuchautorin, mehrfach ausgezeichnet, unter anderem mit dem Deutschen Jugendliteraturpreis 2004 und dem LUCHS 2007. Die Autorin wird aus ihren Büchern lesen und mit Schülern diskutieren. Ihr erster Roman „Marsmädchen“ wurde ins Kroatische übersetzt.

Više...
 
Fit - ispiti u Sinju

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te dviju sinjskih gimnazija, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch inicijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke klasične gimnazije  18. i 19. siječnja organizirati polaganje Fit ispita. U dva dana ispitima će iz obje škole pristupiti 84 učenika i učenice koji uče njemački kao obvezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita bit će dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

Više...
 
Pohod Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju s pravom javnosti mnp. visitatora fra Darka Teperta 23. studenoga 2018.

U razgovoru s vizitatorom dana 21. studenoga ravnatelj fra Blaž Toplak zamolio je vizitatora fra Darka Teprta da pohodi Franjevačku gimnaziju u okviru provincijske vizitacije. Fra Darko se rado odazvao i nazočio je našoj zajedničkoj misi koju prakticiramo petkom izjutra u gimnazijskoj kapeli. Dapače, sam je predslavio sv. misu i izreko nekoliko poticajnih riječi  vezanih uz pročitano evanđelje.  Na misi su nazočili sjemeništarci,  jedan dio  vanjskih učenika, te nekoliko profesora i djelatnika škole. Uz fra Daraka  u koncelebraciji su bili fra Petar Milanović, pratitelj vizitatora, fra Antonio Mravak, gimnazijski vjeroučitelj i ravnatelj fra Blaž Toplak. Nakon svete mise vizitator je pohodio dva razreda i to: sat Fizike kod učenika  3.a  u kabinetu fizike i kratko se zadržao  u razgovoru s profesoricom Snježanom Radan, jer je i sam u gimnaziji imao podosta sati fizike i matematike za vrijeme svoga gimnazijskog školovanja. Nakon toga pošli smo do 4.b i kratko nazočili satu matematike kod prof. Marije  Ivišić. Nakon kraćeg razgovora s profesoricom i učenicima fra Darko i fra Petar zaputili su se do samostana gdje će se u okviru vizitacije susresti s ostalim fratrima iz samostana. Fra Darku zahvaljujemo što je odvojio dio svoga vremena i pohodio našu gimnaziju, jer je zadnji vizitator bio u gimnaziji prije petnaest godina. Za njegov trud veliko mu Hvala!

FOTOGALERIJA

 
Posjetili smo NSK-a i Interliber

Najveću književnu manifestaciju u Hrvatskoj – sajam Interliber i središnja knjižnicu Republike Hrvatske i Sveučilišta u Zagrebu Nacionalnu i sveučilišnu knjižnicu posjetili su učenici naše Gimnazije zajedno sa svojim profesorima u subotu, 17. studenoga 2018.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 5 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas136
Ovaj mjesecOvaj mjesec2307
UkupnoUkupno826129

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 4