Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Ovogodišnji Europski tjedan mladeži u Njemačkoj

Na adresu naše gimnazije stigao je dopis Franjevačkog instituta za obrazovanje (Franziskanisches Bildungswerk) iz Njemačke kojim se nudi da troje do četvero učenika naše gimnazije sudjeluje na ovogodišnjem Europskom tjednu mladeži (Europäische Jugenwochen) koji će, sad već tradicionalno, organizirati taj Institut naljeto od 24. 7. do 5. 8. 2011. Donosimo prijevod dopisa i pozivne letke s programom na njemačkom i engleskom jeziku.

 

 

Više...
 
Započela nova nastavna godina na našoj gimnaziji

U ponedjeljak, 2. rujna 2013. godine započela je nova nastavna 2013./14. godina na našoj gimnaziji.
U 8 sati održani su satovi razrednih zajednica na kojima su razrednici pozdravili učenike i obavijestili ih o odvijanju prvog radnog dana i tjedna.
U 9 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske slavljena je sv. misa sa zazivom Duha Svetoga. Misu je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. S njim su suslavlili profesori svećenici na čelu s ravnateljem fra Jozom Grbavcem.
Nakon slavlja sv. mise učenici i profesori okupili su se ispred južnog ulaza u gimnaziju gdje su se razredi s razrednicima pojedinačno, a potom i svi zajedno fotografirali.
U 10:30 započeo je prvi školski sat u novoj nastavnoj godini. Svaki razred imao je četiri skraćena sata.
Fotografije profesora i učenika vidi OVDJE.
Svim učenicima i profesorima želimo sretan i blagoslovljen početak nove nastavne godine!

 
Umro darovatelj naše Gimnazije Milan Ljubičić

U dalekom Melbourneu u Australiji umro je gosp. Milan Ljubičić (Glavice kraj Sinja, 1926. – Melbourne, 2011.) koji je od 2006. na kraju svake školske godine nagrađivao dvoje najboljih maturanata naše Gimnazije ukupnim iznosom od 500 €. Nagrada je dodjeljivana na prijedlog Nastavničkog vijeća u obliku povelje i novčanog iznosa.

Više...
 
Proslava dana Gimnazije i Sjemeništa

 
Jesenski popravni rok

Jesenski popravni rok za učenike koji nisu s uspjehom položili sve predmete odvijat će se prema dogovoru s predmetnim profesorom. Učenici trebaju doći u školu u utorak, 20. kolovoza 2013., u 8 sati.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 4 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas133
Ovaj mjesecOvaj mjesec2304
UkupnoUkupno826126

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 3