Izvanredan sportski uspjeh učenika Ante Tomaševića

 

Učenik III.a razreda naše Gimnazije Ante Tomašević, član Mlade hrvatske ragbi reprezentacije za igrače do 18 godina, sa ekipom je osvojio Ragby Europe Europsko prvenstvo konferencije 1. Prvenstvo se održalo u Andori od 29. ožujka do 2. travnja. Novopečeni prvaci ovim naslovom stekli su pravo na ulazak u viši rang (Europe Trophy) među 16 najboljih mladih reprezentacija Europe. Anti je ovo prvo sudjelovanje na jednom velikom reprezantativnom natjecanju. Želimo mu još puno nastupa i osvojenih trofeja.

 
Poziv na državno natjecanje

Najuspješniji učenik na ovogodišnjim natjecanjima Petar Krešimir Vardić (IV. b) pozvan je na državno natjecanje iz engleskog i njemačkog jezika. Državno natjecanje održat će se od 11. do 13. travnja 2016. u Osnovnoj školi Fran Krsto Frankopan u Krku na otoku Krku. Iako je veliki uspjeh biti pozvan na državno natjecanje i tako ući u uski krug najboljih u Republici Hrvatskoj, trud i zalaganje učenika i nastavnika otvara vrata dobrim uspjesima i na državnoj razini. Osim toga, svako državno natjecanje je i novo vrijedno iskustvo kako za učenika tako i za nastavnike koji će to bogato iskustvo sigurno prenijeti budućim naraštajima učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju.

 
Pobožnost Križnog puta na sinjskoj tvrđavi

Prema ustaljenoj praksi i ove će se godine u petak, 18. ožujka 2016., održati pobožnost Križnog puta za srednjoškolce i ostalu mladež na sinjskoj tvrđavi, zbog čega će u svim sinjskim srednjim školama biti skraćena nastava.

U našoj gimnaziji će toga dana biti skraćeni školski sati i nastava će se održati prema dolje navedenoj satnici.

Pobožnost Križnog puta počinje u 11 sati kod bivšeg Vatrogasnog doma (podno Kamička).

1.  8,00 - 8,25

2.  8,30 - 8,55

3.  9,00 - 9,25

4.  9,30 - 9,55

5.  10,00 - 10,20

6.  10,25 - 10,45

 
Županijsko natjecanje iz kemije

U petak, 11. ožujka 2016 u Osnovnoj školi Mejaši, održano je županijsko natjecanje iz kemije. Našu gimnaziju predstavljalo je troje učenika. U kategoriji prvih razreda učenik Marko Kunac (1.b) osvojio je 25. mjesto, a u kategoriji četvrtih razreda učenica Irena Slišković (IV.a) osvojila je 5, a učenik Petar Krešimir Vardić (IV.b) 7. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Radmili Klarić na sudjelovanji i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz povijesti

Osnovna škola Skalice bila je domaćin ovogodišnjeg županijskog natjecanja iz povijesti. U kategoriji 1. razreda učenica Petra Bilokapa (1.b) osvojila je 6. mjesto. U kategoriji 2. razreda Sara Vuko (2.b) osvojila je 8. mjesto, a David Marić (2.a) osvojio je 13. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Antoniji Čarić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika

U petak, 4. ožujka 2016. u IV. i V. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz hrvatskog jezika. Učenica naše gimnazije Petra Bilokapa (I.b) natjecala se u kategoriji 1. razreda i osvojila je 10. mjesto.

Čestitamo učenici i njezinoj mentorici prof. Marijani Vuleti na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Županijsko natjecanje iz njemačkog jezika

 

U srijedu, 2. ožujka 2016., u I. gimnaziji u Splitu održano je županijsko natjecanje iz njemačkog jezika. Našu gimnaziju predstavljalo je troje učenika. Učenik Petar Krešimir Vardić (IV.b) osvojio je 1. mjesto, Sara Dragušica (III.b) 7. mjesto, a Matea Rančić (IV.b) 8. mjesto.

Čestitamo učenicima i njihovoj mentorici prof. Mihaeli Miloš na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
Veliki koncert za kraj

 

Naš dragi, dugogodišnji profesor glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat priredio je oproštajni dar učenicima i djelatnicima škole dovodeći im u goste svoje prijatelje, glazbenike Olivera Dragojevića i Zlatana Stipišića Gibonnija.

Više...
 
Korizmena duhovna obnova

DUHOVNA OBNOVA ZA DJELATNIKE ŠKOLE

 

PROGRAM

SUBOTA, 5. OŽUJKA:

- 9.00: Razmatranje, razgovor

- 10,30: Pokorničko bogoslužje i ispovijed

- 12,30: Sveta misa

- Zajednički ručak

 

Voditelj duhovne obnove prof. don Mladen Parlov bit će na raspolaganju za osobni razgovor i svetu ispovijed u samostanskoj kapeli.

 
Županijsko natjecanje iz matematike

U utorak, 24. veljače, u Osnovnoj školi "Split 3" održano je ovogodišnje županijsko natjecanje iz matematike. Predstavnica naše škole učenica Irena Slišković (IV.a) natjecala se u kategoriji B varijanta i osvojila je zapaženo 5. mjesto.

Čestitamo učenici i mentorici prof. Mariji Ivišić na sudjelovanju i postignutom rezultatu!

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 8 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas106
Ovaj mjesecOvaj mjesec5330
UkupnoUkupno668718

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 30