Sufinanciranje i financiranje prijevoza učenika srednjih škola u šk. god. 2016./2017.

Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta od školske godine 2016./2017. pristupit će novome modelu sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, odnosno uvođenju dohodovnoga cenzusa koji bi sustav ostvarivanja prava učinio pravednijim. U svrhu izrade novoga modela sufinanciranja i financiranja prijevoza učenika srednjih škola, preko službene aplikacije, a na temelju Zaključka Vlade, usvojenom na sjednici 25. svibnja 2016. godine, prikupljat će se osobni identifikacijski brojevi (OIB) članova kućanstva redovitih učenika srednjih škola koji su u školskoj godini 2015./2016. ostvarivali pravo na prijevoz.

Više...
 
Državna matura - vremenik

Kalendar ispita državne mature

 
Maturalna večer 2016.

U petak, 20. svibnja, u Hotelu Alkar održan je maturalni ples učenika Franjevačke klasične gimnazije. Za zabavu 50 učenika i njihovih profesora pobrinuo se Z- bend, a u odličnoj atmosferi uživali su do sitnih jutarnjih sati.

Dio atmosfere s maturalnog plesa pogledajte u FOTOGRAFIJI

 
Fit ispiti u Gimnaziji

U organizaciji Goetheova instituta iz Zagreba te Opće gimnazije Dinka Šimunovića i Franjevačke klasične gimnazije, kao partnera Goetheova instituta i članica Pasch incijative, u Sinju će se u prostorijama Franjevačke gimnazije organizirati polaganje Fit ispita. Ispiti će se polagati u četvrtak, 19. svibnja. Ispitu će pristupiti 39 učenika koji uče njemački kao obavezni drugi strani jezik. Nakon polaganja ispita učenicima će bit dodijeljeni odgovarajući certifikati Goetheova instituta.

 
Završila nastava za maturante

4.a razred s razrednicom prof. Radmilom Klarić

4.b razred s razrednicom prof. Snježanom Radan

Generacija gimnazijalaca 2015./16. napustila je školske klupe sa posljednjim zvonom u utorak 17. svibnja. Mnogi se tako od škole opraštaju na trgovima, kafićima uz pjesmu, ples i na njima već svojstven način, pa tako i naši gimnazijalci. Za tri tjedna pred njima će se naći ispiti državne mature koji će uvelike usmjeriti njihovu budućnost. No, prije toga imaju maturalni ples koji će se održati ovoga petka u Hotelu Alkar. Želimo im mnogo sreće na ispitima državne mature te u budućem životu i radu!

 
Gimnazijski zbor na prvoj smotri zborova katoličkih škola Dalmacije i Primorja u Zadru

Glazbena smotra zborova katoličkih škola Dalmacije i Hrvatskog primorja prvi je put održana u subotu 7. svibnja u katedrali sv. Stošije u Zadru. Nastupili su zborovi katoličkih škola iz Rijeke, Šibenika, Dubrovnika, Sinja, Splita i Zadra. To su zborovi klasičnih gimnazija u tim gradovima, osim Šibenika odakle je nastupio zbor tamošnje katoličke osnovne škole. Na susretu su sudjelovali i ravnatelji katoličkih škola: Niko Tunjić (Rijeka), Božo Škember (Šibenik), Bernardo Pleše (Dubrovnik), Josip Grbavac (Sinj), Josip Dukić (Split) i Ante Sorić (Zadar).

Više...
 
Oratorij "MOLITVA SUPROTIVA TURKOM" u Sinju

U prigodi 300. obljetnice krunjenja Gospe Sinjske Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split izvest će u crkvi Gospe Sinjske u petak, 13. svibnja 2016., oratorij Šime Marovića za soliste, zbor, orkestar i čembalo na stihove Marka Marulića „MOLITVA SUPROTIVA TURKOM“.

Dirigent je Hari Zlodre, a solisti Dubravka Šeparović Mušović (mezzosopran) i Ljubomir Puškarić (bariton).

Zbor i Orkestar Hrvatskog narodnog kazališta Split:

Ana Šabašov - Zborovođa

Valter Lovričević - Koncertni majstor

Mark Anton Gančević - Inspicijent

Ana Tošić D"Ambra - Umjetnički koordinator orkestra HNK Split

Ivo Lipanović - V. d. ravnatelja opere HNK Split

Organizatori su Svetište i Župa Čudotvorne Gospe Sinjske, Franjevačka klasična gimnazija u Sinju s pravom javnosti i Franjevačka provincija Presvetog Otkupitelja - Split.

 
Izlet drugaša u Zadar

U subotu, 16. travnja, učenici drugih razreda u pratnji svojih razrednika prof. fra Nedjeljka Jukića i prof. Antonije Čarić posjetili su Zadar. Nakon razgledavanja starog dijela grada posjetili su stalnu izložbu crkvene umjetnosti i jednu od najvrijednijih izložbi u Hrvatskoj, popularno nazvana "Zlato i rebro Zadra" te Muzej antičkog stakla. Nakon razgledavanja grada, učenici su svoje slobodno vrijeme iskoristili i za nezaobilaznu šetnju gradom, kupnju suvenira i opuštanje uz zvuke morskih orgulja.

FOTOGRAFIJE

 
Državno natjecanje iz engleskog jezika

 

22. Državno natjecanje iz engleskoga jezika održano je u Krku od 11. do 13. travnja 2016. Škola domaćin bila je Srednja škola Hrvatski kralj Zvonimir.  Sudjelovalo je 90 učenika koji su se natjecali u 6 kategorija. Prvi dio Natjecanja obuhvaćao je pisani dio, a drugi je dio bio usmeni. Naš Petar Krešimir Vardić (IV.b) u kategoriji 4A osvojio je 8. mjesto.

Čestitamo Petru Krešimiru i njegovoj mentorici prof. Diani Župić na sudjelovanju na ovako visokoj razini i na osvojenom rezultatu.

 

 
Susret maturanata 2016.


U organizaciji Katehetskog ureda Splitsko-makarske nadbiskupije na Humcu je 9. travnja 2016. godine održan sedamnaesti po redu susret vjeroučenika završnih razreda srednje škole. Na susretu je sudjelovalo oko 2.200 maturanata predvođenih sa stotinjak njihovih vjeroučitelja i profesora. Najbrojniji su bili učenici s područja Splitsko-makarske nadbiskupije, a njima su se pridružili učenici iz Zadarske, Šibenske i Dubrovačke nad/biskupije. Ovim već tradicionalnim susretom maturanti na novoj prekretnici svoga života žele zahvaliti Bogu i svima koji su im bili podrška i pomoć tijekom srednjoškolskog odgoja i obrazovanja. Misno slavlje predvodio je dubrovački biskup mons. Mate Uzinić, a na početku slavlja sve nazočne pozdravio je humački gvardijan fra Velimir Mandić, izrazivši dobrodošlicu i radost što je zajedno sa svojom franjevačkom zajednicom sedmu godinu zaredom domaćin ovog susreta. Nakon misnog slavlja druženje učenika nastavilo se sve do večernjih sati u Mostaru i Međugorju. Dojmovi svih sudionika, unatoč kiši koja ih je cijeli dan „zalijevala“, više su nego pozitivni i radosni. Opće raspoloženje i pjesma na povratku svjedočili su da su im ovakvi duhovni susreti i zajednička druženja itekako potrebna.

 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 7 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas106
Ovaj mjesecOvaj mjesec5330
UkupnoUkupno668718

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 29