Seminar katoličkih škola u Rovinju

Profesori naše Gimnazije sudjelovat će od 4. do 6 ožujka ove godine na Seminaru katoličkih škola koji će se održati u Rovinju u Hotelu Park. Seminar svake godine početkom ožujka organizira Savez katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Na semiranu se posebnim predavanjima, u radionicama organiziranim po nastavnim predmetima i na plenarnim sjednicama obrađuju osobito one teme koje su zanimljive za svecifičnost odgojno-obrazovnog rada u katoličkoj školi. Očekuje se sudjelovanje oko 220 ravnatelja, profesora i drugih djelatnika iz 12 hrvatskih katoličkih gimnazija.

ZBOG TOGA U PETAK, 4. OŽUJKA 2011., U NAŠOJ GIMNAZIJI NEĆE BITI REDOVITA NASTAVA!

Seminar u Rovinju, kojem je okvirna tema Kršćanska polazišta u nastavnim predmetima katoličke škole, započet će u petak, 4. ožujka, u 18 sati svečanim otvaranjem i prigodnim programom što će ga izvesti učenici Pazinskog kolegija i učenici rovinjske Osnovne glazbene škole V. Nazora.

Nakon toga bit će prvo predavanje na temu Metodologija nastave i umijeće predavanja znanja (dr. sc. Marko Pranjić).

Tijekom prijepodneva u subotu, 5. ožujka, predviđena su tri predavanja: Kršćanska polazišta u nastavi hrvatskoga jezika (dr. sc. don Drago Šimundža), Kršćanska polazišta u nastavi povijesti (mr. sc. p. Ivica Musa) i Kršćanska polazišta u nastavi glazbene kulture (prof. Anita Gergorić).

U poslijepodnevnom programu sudionici seminara razgledat će Eufrazijevu baziliku u Poreču, a potom će se u bazilici slaviti sv. misa koju će predvoditi dr. sc. fra Emanuel Hoško. Nakon toga predviđen je rad po predmetnim radionicama.

Radni dio seminara završava plenarnom sjednicom u nedjelju u 9 sati, a potom sv. misom u rovinjskoj župnoj crkvi sv. Eufemije koju će u 10,30 sati predvoditi porečki i pulski biskup mons. Ivan Milovan.

 

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas100
Ovaj mjesecOvaj mjesec614
UkupnoUkupno817628

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9