Franjevačka klasična gimnazija u Sinj s pravom javnosti
Martin prvi, a Josip drugi u natjecanju iz latinskog

Na županijskom natjecanju, koje je održano 15. veljače 2011. u Srednjoj školi Jure Kaštelana u Omišu, učenik naše gimnazije Martin Vrlić (III.a) osvojio je prvo mjesto u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, u kategoriji klasičnih gimnazija, a slijedi ga Josip Skejo (IV.a) u istoj kategoriji, s neznatnim bodovnim zaostatkom manjim od 1 %. Josip je ujedno na istom natjecanju osvojio drugo mjesto u poznavanju grčkog jezika i civilizacije.

Više...
 
Europäische Jugend Wochen – Waldmünchen 2013

Od 4. do 16. kolovoza 2013. godine sudjelovali smo na susretu mladih u Waldmünchenu. Ondje smo dva tjedna živjeli s mladićima i djevojkama iz različitih europskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Poljska, Bugarska, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Francuska, Rumunjska, Njemačka i Hrvatska).
Bilo nas je ukupno 36 i u kratkom vremenu smo se dosta zbližili. Stekli smo brojna prijateljstva i naučili ponešto o običajima država diljem Europe. Svaki dan je bio poseban. Mogli bismo izdvojiti izlete u Nürnberg i Prag, a osim toga posjetili smo adrenalin park, aqua park i mnoge druge zabavne centre. Za nas je ovo bilo jedno predivno i nezaboravno iskustvo.

Anja Džeko i Mario Vuković, 2.b

FOTOGALERIJA


 
Predstavnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta u Gimnaziji

Predstavnici Hrvatskog katoličkog sveučilišta, Ana Šeremet, mag. psych., asistentica na odjelu za psihologiju, Mihaela Ovčar, studentica 1. godine diplomskog studija psihologije i Juro Bijelić, apsolvent povijesti, posjetili su u petak, 30. studenog 2018., našu Gimnaziju s ciljem da našim maturantima približe sadržaje i studije koji se izvode na katoličkom sveučilištu. Misija Hrvatskog katoličkog sveučilišta kontinuirana je potraga za istinom kroz istraživanja, te očuvanje i prenošenje znanja za dobrobit društva, pri čemu osobitu pozornost posvećujemo odgoju cjelovite osobe u katoličkoj tradiciji i duhovnosti na temelju Apostolske konstitucije o katoličkim sveučilištima Ex corde Ecclesiae. Zadaća Sveučilišta je provođenje visokoškolske i znanstvene djelatnosti uz razvijanje nastavnog, znanstvenog, istraživačkog i stručnog rada te obavljanje odgovarajućih popratnih radova. Na Hrvatskom katoličkom sveučilištu nastava se izvodi na preddiplomskom sveučilišnom studiju Povijest, Psihologija, Sociologija, Komunikologija i Sestrinstvo kao i na diplomskom sveučilišnom studiju Povijest, Psihologija, Sociologija i Sestrinstvo.

FOTOGALERIJA

 
Maturalna večer 2017.

Veselja i dobrog raspoloženja nije nedostajalo u petak, 2. lipnja, u Hotelu Alkar gdje je

60-ak učenika Franjevačke klasične gimnazije u Sinju s pravom javnosti sa svojim

profesorima uživalo u maturalnoj zabavi. Maturanti i maturantice blistali su u svečanim

odijelima i haljinama, a rasplesali su se uz ritmove grupe Piromani.

FOTOGRAFIJE

 
Razgovor s Laurom Brandt - mladom volonterkom iz Njemačke

Prije dvije godine naša je Gimnazija primljena u veliku međunarodnu mrežu PASCH škola i od tada smo pod posebnom “zaštitom” Goetheova institute iz Zagreba. Od te institucije primamo redovitu podršku i pomoć u radu, u nastavno-didaktičkim sredstvima, tehničkim uređajima itd. Kao partnerska organizacija, zadužena za provednu projekta “kulturweit”, Geotheov institut iskazao nam je posebnu čast šaljući u našu školu jednu djevojku koja kao volonterka sudjeluje u tom projektu. Ona nam je u nastavi njemačkog jezika, kao izvoran govornik, u proteklu razdoblju bila od velike pomoći.
Postavili smo joj nekoliko pitanja u vezi s njezinim angažmanom i dosadašnjim iskustvima u našoj zemlji.

Više...
 
<< Početak < « 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 » > Kraj >>

Stranica 3 od 64

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas58
Ovaj mjesecOvaj mjesec4685
UkupnoUkupno839907

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12