Seminar katoličkih škola u Rovinju

Profesori naše Gimnazije sudjelovat će od 4. do 6 ožujka ove godine na Seminaru katoličkih škola koji će se održati u Rovinju u Hotelu Park. Seminar svake godine početkom ožujka organizira Savez katoličkih škola u Republici Hrvatskoj. Na semiranu se posebnim predavanjima, u radionicama organiziranim po nastavnim predmetima i na plenarnim sjednicama obrađuju osobito one teme koje su zanimljive za svecifičnost odgojno-obrazovnog rada u katoličkoj školi. Očekuje se sudjelovanje oko 220 ravnatelja, profesora i drugih djelatnika iz 12 hrvatskih katoličkih gimnazija.

ZBOG TOGA U PETAK, 4. OŽUJKA 2011., U NAŠOJ GIMNAZIJI NEĆE BITI REDOVITA NASTAVA!

Više...
 
Matematičari uspješni

Na županijskom natjecanju iz matematike (B), koje je održano u ponedjeljak 28. veljače, sudjelovalo je troje učenika naše Gimnazije pod vodstvom svoje mentorice prof. Marije Ivišić i ostvarilo značajan uspjeh. U kategoriji prvih razreda Branimir Plavša (I.b) postigao je peto mjesto, u kategoriji trećih razreda Katarina Brnas (III.a) osvojila je deseto mjesto, a Josip Skejo (IV.a) u kategoriji četvrtih razreda drugo mjesto.

Natjecateljima i njihovoj mentorici srdačno čestitamo!

 
Naši na županijskom iz njemačkog

Troje naših učenika – Jelena Plazibat 4b, Marina Prolić 4b i Krešimir Krivić 4b – sudjelovalo je na ovogodišnjem natjecanju iz njemačkog jezika. Zbog dobrih rezultata na školskoj razini  stekli su pravo sudjelovanja i na županijskom natjecanju. Premda nitko od njih nije osvojio neko od prva tri mjesta, na što smo posljednjih godina bili gotovo naviknuti, ipak ponosi smo da su uopće bili pozvani na županijsko natjecanje i tako još jednom dokazali svoje  solidno znanje njemačkog jezika. Jelena je osvojila osmo mjesto, Marina deseto, a Krešimir je bio četrnaesti.

Čestitamo im i želimo puno uspjeha u daljnjem radu i učenju!

Više...
 
Gimnazija se oprostila od Laure Brandt

U petak 25. veljače  naši su se učenici i učenice oprostili od Laure Brandt, djevojke iz Njemačke, koja je proteklih pet mjeseci  u sklopu Pasch-inicijative kao dragovoljka bila angažirana u nastavi njemačkog jezika u našoj školi. Za tu su prigodu učenici i učenice pripremili mala iznenađenja u obliku poklona za Lauru, kao znak zahvalnosti  za sve što su za vrijeme redovite nastave njemačkog jezika s njome i od nje mogli naučiti. Suze pojedinih učenika i učenica potvrdile su da su se u međuvremenu oni s Laurom istinski sprijateljili, što nas, naravno, veseli.

Više...
 
Dobar uspjeh na županijskom natjecanju iz vjeronauka

U natjecanju iz vjeronauka za srednje škole, koje je održano 18. veljače 2011. u Ekonomskoj školi u Imotskom, sudjelovale su i predstavnice naše Gimnazije pod vodstvom mentora, profesora vjeronauka fra Mije Šabića. U ekipi su bile: Petra Poljak (III.b), Ivana Dadić (II.a), Petra Barać (I.a) i Marica Barać (I.b). U natjecanju je sudjelovalo 36 ekipa: 34 iz Splitsko-makarske nadbiskupije i dvije iz Hvarske biskupije. Naše su predstavnice zauzele solidno 12. mjesto.

Više...
 
Certifikati o uspješno položenim Fit-ispitima

Goetheov institut iz Zagreba poslao nam  je 17. veljače 2011. rezultate nedavno provedenog testiranja u poznavanje njemačkog jezika. Svi naši učenici i učenice, koji su sudjelovali na testiranju, uspješno su položili ispite, i to bez iznimke. Sveukupno 28 učenika i učenica iz drugog  (2.b) razreda pristupilo je ispitu Fit 1 (jezična razina A1), a 27 učenika i učenica iz trećeg i četvrtog razreda (3.b i 4.b) pisali su test Fit 2 (jezični razina A2). Istoga su dana učenicima i učenicama predani njihovi teško zasluženi certifikati koji su između ostalog i međunarodno priznati.

Više...
 
Martin prvi, a Josip drugi u natjecanju iz latinskog

Na županijskom natjecanju, koje je održano 15. veljače 2011. u Srednjoj školi Jure Kaštelana u Omišu, učenik naše gimnazije Martin Vrlić (III.a) osvojio je prvo mjesto u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, u kategoriji klasičnih gimnazija, a slijedi ga Josip Skejo (IV.a) u istoj kategoriji, s neznatnim bodovnim zaostatkom manjim od 1 %. Josip je ujedno na istom natjecanju osvojio drugo mjesto u poznavanju grčkog jezika i civilizacije.

Više...
 
Ovogodišnji Europski tjedan mladeži u Njemačkoj

Na adresu naše gimnazije stigao je dopis Franjevačkog instituta za obrazovanje (Franziskanisches Bildungswerk) iz Njemačke kojim se nudi da troje do četvero učenika naše gimnazije sudjeluje na ovogodišnjem Europskom tjednu mladeži (Europäische Jugenwochen) koji će, sad već tradicionalno, organizirati taj Institut naljeto od 24. 7. do 5. 8. 2011. Donosimo prijevod dopisa i pozivne letke s programom na njemačkom i engleskom jeziku.

 

 

Više...
 
Učenici naše Gimnazije na županijskim natjecanjima

Nakon završenih školskih natjecanja i nakon što su županijska povjerenstva za pojedine predmete pregledala testove i provjerila rezultate, objavljeni su popisi učenika koji su pozvani na županijska natjecanja. Učenici naše gimnazije ostvarili su zavidne rezultate i na toj razini natjecat će se njih dvadeset i šestero (26) iz sedam nastavnih predmeta.

Više...
 
Umro darovatelj naše Gimnazije Milan Ljubičić

U dalekom Melbourneu u Australiji umro je gosp. Milan Ljubičić (Glavice kraj Sinja, 1926. – Melbourne, 2011.) koji je od 2006. na kraju svake školske godine nagrađivao dvoje najboljih maturanata naše Gimnazije ukupnim iznosom od 500 €. Nagrada je dodjeljivana na prijedlog Nastavničkog vijeća u obliku povelje i novčanog iznosa.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 30 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas141
Ovaj mjesecOvaj mjesec4413
UkupnoUkupno667801

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19