Maturanti proslavili svoju zrelost

Nakon četiri godine zahtjevnih školskih briga i osobito stresne državne mature naši su ovogodišnji maturanti u četvrtak 2. lipnja proslavili svoju maturalnu večer koju običajno priređuju učenici naše škole u hotelu Alkar.

Više...
 
Naš vremeplov: Od neandertalca do rimske civilizacije

U nedjeljno praskozorje 22. svibnja, mi učenici prvih, drugih i 3.b razreda naše gimnazije, uz pratnju razrednikâ: prof. fra Blaža Toplaka, prof. Simone Atlage, prof. Hrvoja Markulina i prof. Radmile Klarić, krenuli smo na edukativni izlet u Krapinu i Zagreb. Naši su ciljevi bili Muzej krapinskih neandertalaca i izložba „Pompeji – život u sjeni Vezuva“ u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Više...
 
Opširnije o susretu zborova u Zagrebu

Pokušavajući se vratiti na početak pripreme zbora naše gimnazije za ovogodišnju smotru zborova, prisjećam se sada već zaboravljene opće doze pesimizma koja je ozbiljno dovela u pitanje naše sudjelovanje na ovom susretu, koji je nama, učenicima katoličkih gimnazija, upravo zbog posebnog ozračja kršćanske duhovne i svjetovne zabavne glazbe, jedinstvena i rijetka prilika za intenzivno druženje, razmjenu iskustava, čak i sklapanje ponekih ugodnih poznanstava.

Više...
 
Završila nastavna godina za maturante

Maturanti IV.a razreda s razrednicom prof. Marijanom Vuleta

Danas, 17. svibnja 2011., još jedan naraštaj maturanata naše gimnazije imao je posljednje nastavne sate. Oni su to proslavili izljevima neobuzdana mladenačkog veselja. Ipak svjesni su da ih kroz sljedeća dva tjedna očekuju maturalni ispiti koji sudbonosno određuju njihove životne planove i upis na studij. Stoga, dok im čestitamo uspješan završetak četvrtog razreda gimnazije, želimo im i uspješno polaganje ispita državne mature. Sretno!

Maturanti IV.b razreda

 
O nastupu našeg zbora u Zagrebu

U subotu 14. svibnja naš je zbor nastupio na VIII. susretu zborova katoličkih škola u Zagrebu. Predodžbu o koncertu i popratnom ozračju možete steći pristupom na stranice škole domaćina, Ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica. Sudeći po tome što su naše stavili za naslovnu sliku, u najmanju su ruku oni atraktivno izgledali, o čemu više možete vidjeti OVDJE.

A kako su zvučali, poslušajte ovdje niže:

A kakvo je raspoloženje bilo na putu do Zagreba i natrag, vidite OVDJE.

 
Carmen ad fratrum Brunum Paesum

Danima nakon trijumfa još se ne stišava bura nadahnuća
što zapuha iz državnog natjecanja postignuća
pa lovorom ovjenčan dvojac,
prizvavši upomoć Erato, muzu pokroviteljicu poezije,
ispjeva daktilskim heksametrom zahvalu mentoru i učitelju,
sakrivši u akrostih najvažniju poruku čitatelju:

 

Više...
 
Competitio linguarum classicarum: venimus, vidimus, vicimus!

O trijumfalnu pohodu naših klasičara i njihova mentora na lijepi otok i još ljepši grad Krk evo nekoliko svjetlopisa koje je dostavio Josip.

Više...
 
Josip prvi, a Martin drugi na državnom natjecanju!!!

Učenici naše gimnazije Josip Skejo (4.a) i Martin Vrlić (3.a) osvojili su prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije u kategoriji klasičnih gimnazija! Natjecanje je održano 19. travnja 2011. u Krku. Josipa i Martina na natjecanju je pratio njihov mentor dr. fra Bruno Pezo, profesor latinskoga i grčkog jezika na našoj gimnaziji.
Josip se natjecao i u poznavanju grčkog jezika i civilizacije i osvojio odlično peto mjesto.

Josipu, Martinu i fra Brunu velike čestitke!!!

 
Nekadašnji učenik Gimnazije – uskoro doktor znanosti

U četvrtak 21. travnja 2011. na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta u Zagrebu svoju doktorsku disertaciju branit će nekadašnji đak naše gimnazije Ivan Vučković. Naslov je disertacije: „Faunističke, taksonomske i ekološke značajke tulara (Insecta: Trichoptera) sliva rijeke Cetine“.
Ivan je rođen u Sinju, živio je u Brnazama, a osnovnu je školu završio u Sinju. Pripada prvom naraštaju tzv. „vanjskih“ učenika naše gimnazije, tj. nesjemeništaraca, upisanih 1992. godine. Maturirao je 1996. godine i na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu upisao studij biologije - smjer: inženjer biologije-ekologije. Diplomirao je 2001. godine, a od 2002. radi u Glavnom vodogospodarskom laboratoriju Hrvatskih voda na uzorkovanju i analizi makrozoobentosa. Magisterij znanosti stekao je 2008. na PMF-u Sveučilišta u Zagrebu i upisao doktorski studij.


Opširniji curriculum vitae

 
Put križa za mlade

U petak 15. travnja obavljena je pobožnost Puta križa za mlade od Muzeja Cetinske krajine do Gospine crkvice na Gradu na kojoj su sudjelovali i učenici naše gimnazije. Ta se pobožnost obavlja već godinama na korizmeni petak prije Cvjetnice, a na njoj sudjeluju učenici svih sinjskih srednjih škola. Ovogodišnji Put križa vodio je kapelan Župe Gospe Sinjske fra Tino Labrović uz asistenciju župnika fra Nikice Ajdučića i duhovnika Sjemeništa i profesora vjeronauka na našoj gimnaziji fra Mije Šabića.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 29 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas75
Ovaj mjesecOvaj mjesec3275
UkupnoUkupno703556

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 10