Maturalni koncert Branimira Norca na klarinetu

U petak 10. lipnja 2011. u 20 sati u Pinakoteci Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u Splitu svoj je maturalni koncert na klarinetu održao Branimir Norac. Branimir je maturant Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, a općeobrazovne je predmete pohađao u našoj gimnaziji. Program svoga maturalnog ispita (djela Bjelinskog, Widora i Spohra) odsvirao je uz glasovirsku pratnju profesorice Katarine Gekić, a gost je koncerta bio saksofonist Luka Norac, učenik petog razreda Glazbene škole Josipa Hatzea u klasi profesora Dragana Colića.

Više...
 
Zajedno u Kristu: Bili smo s Papom na Trgu i na Hipodromu

Na veličanstvenim susretima s papom Benediktom XVI. u Zagrebu sudjelovali su i naši sjemeništarci pod vodstvom svojih odgojitelja fra Ivice i fra Mije. U Zagreb su otputovali 3. lipnja zajedno s kolegama iz  splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa i njihovim odgojiteljima, a domaćin im je svima bilo Interdijecezansko sjemenište na Šalati u Zagrebu.

Više...
 
Maturanti proslavili svoju zrelost

Nakon četiri godine zahtjevnih školskih briga i osobito stresne državne mature naši su ovogodišnji maturanti u četvrtak 2. lipnja proslavili svoju maturalnu večer koju običajno priređuju učenici naše škole u hotelu Alkar.

Više...
 
Naš vremeplov: Od neandertalca do rimske civilizacije

U nedjeljno praskozorje 22. svibnja, mi učenici prvih, drugih i 3.b razreda naše gimnazije, uz pratnju razrednikâ: prof. fra Blaža Toplaka, prof. Simone Atlage, prof. Hrvoja Markulina i prof. Radmile Klarić, krenuli smo na edukativni izlet u Krapinu i Zagreb. Naši su ciljevi bili Muzej krapinskih neandertalaca i izložba „Pompeji – život u sjeni Vezuva“ u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Više...
 
Opširnije o susretu zborova u Zagrebu

Pokušavajući se vratiti na početak pripreme zbora naše gimnazije za ovogodišnju smotru zborova, prisjećam se sada već zaboravljene opće doze pesimizma koja je ozbiljno dovela u pitanje naše sudjelovanje na ovom susretu, koji je nama, učenicima katoličkih gimnazija, upravo zbog posebnog ozračja kršćanske duhovne i svjetovne zabavne glazbe, jedinstvena i rijetka prilika za intenzivno druženje, razmjenu iskustava, čak i sklapanje ponekih ugodnih poznanstava.

Više...
 
Završila nastavna godina za maturante

Maturanti IV.a razreda s razrednicom prof. Marijanom Vuleta

Danas, 17. svibnja 2011., još jedan naraštaj maturanata naše gimnazije imao je posljednje nastavne sate. Oni su to proslavili izljevima neobuzdana mladenačkog veselja. Ipak svjesni su da ih kroz sljedeća dva tjedna očekuju maturalni ispiti koji sudbonosno određuju njihove životne planove i upis na studij. Stoga, dok im čestitamo uspješan završetak četvrtog razreda gimnazije, želimo im i uspješno polaganje ispita državne mature. Sretno!

Maturanti IV.b razreda

 
O nastupu našeg zbora u Zagrebu

U subotu 14. svibnja naš je zbor nastupio na VIII. susretu zborova katoličkih škola u Zagrebu. Predodžbu o koncertu i popratnom ozračju možete steći pristupom na stranice škole domaćina, Ženske opće gimnazije Sestara milosrdnica. Sudeći po tome što su naše stavili za naslovnu sliku, u najmanju su ruku oni atraktivno izgledali, o čemu više možete vidjeti OVDJE.

A kako su zvučali, poslušajte ovdje niže:

A kakvo je raspoloženje bilo na putu do Zagreba i natrag, vidite OVDJE.

 
Carmen ad fratrum Brunum Paesum

Danima nakon trijumfa još se ne stišava bura nadahnuća
što zapuha iz državnog natjecanja postignuća
pa lovorom ovjenčan dvojac,
prizvavši upomoć Erato, muzu pokroviteljicu poezije,
ispjeva daktilskim heksametrom zahvalu mentoru i učitelju,
sakrivši u akrostih najvažniju poruku čitatelju:

 

Više...
 
Competitio linguarum classicarum: venimus, vidimus, vicimus!

O trijumfalnu pohodu naših klasičara i njihova mentora na lijepi otok i još ljepši grad Krk evo nekoliko svjetlopisa koje je dostavio Josip.

Više...
 
Josip prvi, a Martin drugi na državnom natjecanju!!!

Učenici naše gimnazije Josip Skejo (4.a) i Martin Vrlić (3.a) osvojili su prvo i drugo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije u kategoriji klasičnih gimnazija! Natjecanje je održano 19. travnja 2011. u Krku. Josipa i Martina na natjecanju je pratio njihov mentor dr. fra Bruno Pezo, profesor latinskoga i grčkog jezika na našoj gimnaziji.
Josip se natjecao i u poznavanju grčkog jezika i civilizacije i osvojio odlično peto mjesto.

Josipu, Martinu i fra Brunu velike čestitke!!!

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 28 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas204
Ovaj mjesecOvaj mjesec5823
UkupnoUkupno687953

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8