Obavljeni upisi u prvi razred 2011./2012.

Nakon dvodnevnog roka (4. i 5. srpnja 2011.) u kojem su se kandidati mogli prijavljivati na natječaj za upis u prve razrede naše gimnazije za školsku godinu 2011./2012., povjerenstvo za upis utvrdilo je tablice poretka za upis u oba obrazovna programa.

Kandidati koji su uvršteni u tablice u četvrtak su 7. srpnja potvrdili upis u našu gimnaziju.

Tako su se u prve razrede upisali učenici kako slijedi u donjim tablicama:

Više...
 
Podijeljene razredne svjedodžbe, pohvalnice i nagrade

U ponedjeljak 27. lipnja 2011. održana je u našoj gimnaziji svečanost podjele godišnjih svjedodžaba, pohvalnica i nagrada. Najprije su u 9 sati razrednici u matičnim učionicama svojim razredima podijelili svjedodžbe, a potom je u dvorani, u nazočnosti učenika svih razreda i profesora, predsjednik Školskog odbora prof. Bruno Pezo, koji mijenja odsutnog ravnatelja, uz asistenciju razrednika, podijelio pohvalnice i nagrade (knjige) osobito uspješnim učenicima i novčane nagrade učenicima koji su postigli jedno od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Više...
 
Popis udžbenika za šk. god. 2011./2012.

Cjelovit popis udžbenika za sve razrede jezičnog i klasičnog obrazovnog programa na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, prema izboru koji vrijedi i za školsku godinu 2011./2012., donosimo ovdje.
Važna napomena: Obvezno je nabaviti samo osnovni udžbenik za svaki nastavni predmet, a eventualno nabavljanje radnih bilježnica i ostalih pomoćnih priručnika dogovorit će se s predmetnim profesorima naknadno.

 
Josip i fra Bruno na dodjeli Oskara znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije, i ove je godine dodijelila Oskare znanja državnim i međunarodnim prvacima. Na dodjeli su bili i naš Josip Skejo, državni pobjednik u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, i njegov mentor, profesor klasičnih jezika na našoj gimnaziji dr. fra Bruno Pezo. Zamolili smo Josipa da nam dade više informacija o tome događaju i prenese svoje dojmove.

Više...
 
Maturalni koncert Branimira Norca na klarinetu

U petak 10. lipnja 2011. u 20 sati u Pinakoteci Franjevačkog samostana Gospe od Zdravlja u Splitu svoj je maturalni koncert na klarinetu održao Branimir Norac. Branimir je maturant Glazbene škole Josipa Hatzea u Splitu, a općeobrazovne je predmete pohađao u našoj gimnaziji. Program svoga maturalnog ispita (djela Bjelinskog, Widora i Spohra) odsvirao je uz glasovirsku pratnju profesorice Katarine Gekić, a gost je koncerta bio saksofonist Luka Norac, učenik petog razreda Glazbene škole Josipa Hatzea u klasi profesora Dragana Colića.

Više...
 
Zajedno u Kristu: Bili smo s Papom na Trgu i na Hipodromu

Na veličanstvenim susretima s papom Benediktom XVI. u Zagrebu sudjelovali su i naši sjemeništarci pod vodstvom svojih odgojitelja fra Ivice i fra Mije. U Zagreb su otputovali 3. lipnja zajedno s kolegama iz  splitskog Nadbiskupijskog sjemeništa i njihovim odgojiteljima, a domaćin im je svima bilo Interdijecezansko sjemenište na Šalati u Zagrebu.

Više...
 
Maturanti proslavili svoju zrelost

Nakon četiri godine zahtjevnih školskih briga i osobito stresne državne mature naši su ovogodišnji maturanti u četvrtak 2. lipnja proslavili svoju maturalnu večer koju običajno priređuju učenici naše škole u hotelu Alkar.

Više...
 
Naš vremeplov: Od neandertalca do rimske civilizacije

U nedjeljno praskozorje 22. svibnja, mi učenici prvih, drugih i 3.b razreda naše gimnazije, uz pratnju razrednikâ: prof. fra Blaža Toplaka, prof. Simone Atlage, prof. Hrvoja Markulina i prof. Radmile Klarić, krenuli smo na edukativni izlet u Krapinu i Zagreb. Naši su ciljevi bili Muzej krapinskih neandertalaca i izložba „Pompeji – život u sjeni Vezuva“ u Galeriji Klovićevi dvori u Zagrebu.

Više...
 
Opširnije o susretu zborova u Zagrebu

Pokušavajući se vratiti na početak pripreme zbora naše gimnazije za ovogodišnju smotru zborova, prisjećam se sada već zaboravljene opće doze pesimizma koja je ozbiljno dovela u pitanje naše sudjelovanje na ovom susretu, koji je nama, učenicima katoličkih gimnazija, upravo zbog posebnog ozračja kršćanske duhovne i svjetovne zabavne glazbe, jedinstvena i rijetka prilika za intenzivno druženje, razmjenu iskustava, čak i sklapanje ponekih ugodnih poznanstava.

Više...
 
Završila nastavna godina za maturante

Maturanti IV.a razreda s razrednicom prof. Marijanom Vuleta

Danas, 17. svibnja 2011., još jedan naraštaj maturanata naše gimnazije imao je posljednje nastavne sate. Oni su to proslavili izljevima neobuzdana mladenačkog veselja. Ipak svjesni su da ih kroz sljedeća dva tjedna očekuju maturalni ispiti koji sudbonosno određuju njihove životne planove i upis na studij. Stoga, dok im čestitamo uspješan završetak četvrtog razreda gimnazije, želimo im i uspješno polaganje ispita državne mature. Sretno!

Maturanti IV.b razreda

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 27 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas107
Ovaj mjesecOvaj mjesec5331
UkupnoUkupno668719

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 108