Znanstveni skup Hrvatski prirodoslovci 20 u Sinju

U petak 14. listopada 2011. u Sinju je održan Znanstveni skup "Hrvatski prirodoslovci 20" na kojem je bilo riječi i o našoj gimnaziji i nekim njezinim profesorima. Organizator je skupa Matica hrvatska - Odjel za prirodoslovlje i matematiku, a suorganizator Matica Hrvatska - Ogranak Sinj. Pokrovitelj je Skupa Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Održano je sedamnaest izlaganja, a cjeloviti radovi tiskani su u novom broju časopisa Prirodoslovlje koji izdaje Matica hrvatska i koji je predstavljen na kraju Skupa.

Više...
 
Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U ponedjeljak 3. listopada u našoj je gimnaziji održana kratka svečana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. Nakon nastave u školskoj dvorani - pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije - izveden je recital "Vjernost" koji je sastavio prof. likovne umjetnosti fra Ante Branko Periša. Izvođači su bili recitatori (Anaanđela Galiotović - 4.b, Dario Sinković - 4.a i Mislav Šošić - 4.a), gimnazijski mješoviti zbor i mali gimnazijski orkestar. Recitatore je uvježbao prof. hrvatskog jezika Hrvoje Markulin, a zbor i orkestar prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat koji je izvedbom i ravnao. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: "Popravi moju crkvu, Franjo" (stihovi i glazba: fra S. Grgat), "Pjesan Franjine djece" (stihovi: fra N. Jukić, glazba: fra S. Grgat) i "Serafe ljubavi" (glazba: fra S. Grgat). Uvodnu i zaključnu riječ izrekao je ravnatelj fra Jozo Grbavac.

Svjetlopisi (foto: fraNJo)

 
Susret roditeljskih vijeća katoličkih škola u Udbini

U subotu 1. listopada 2011. održan je u Udibni susret roditeljskih vijeća hrvatskih katoličkih škola. Sudjelovalo je oko 140 roditelja zajedno s ravnateljima 12 katoličkih gimnazija. U nedavno dovršenom spomeničkom zdanju domaćini susreta bili su gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović i udbinski župnik, čuvar i graditelj novoga svetišta hrvatskih narodnih mučenika fra Nedjeljko Knezović.

Više...
 
Ravnateljeva poruka za svetkovinu sv. Franje Asiškoga

U prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga (4. listopada), utemeljitelja Franjevačkog reda kojem pripadaju i naši profesori fratri, ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac uputio je svima u našoj školi sljedeću poruku:

Crkva 4. listopada slavi blagdan jednog od najpopularnijih svetaca Katoličke crkve, sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, čiju svetkovinu svake godine i mi u našoj Gimnaziji svečano obilježavamo. Tako ćemo i ove godine u prigodi te drage svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada 2011. u 12,15 sati, u našoj gimnazijskoj dvorani prirediti kratak prigodni kulturno-umjetnički program.

Više...
 
Bogoslužje kod križa na Visokoj

U prigodi blagdana Uzvišenja sv. Križa (14. rujna) slavljena je u nedjelju 18. rujna sv. misa kod zavjetnog križa na Visokoj (oko 860 m.n.m.) iznad Sinja. To je tradicionalno slavlje kojem je ove godine prisustvovalo oko 500 vjernika Župe Gospe Sinjske i župa Dicmo i Neorić. U slavlju su sudjelovali i franjevački sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima fra Ivanom Udovičićem i fra Nedjeljkom Jukićem.

Više...
 
Započela nova nastavna godina 2011./2012. na našoj gimnaziji

U ponedjeljak 12. rujna započela je nova nastavna 2011./2012. godina na našoj gimnaziji.

Više...
 
Obavljeni upisi u prvi razred 2011./2012.

Nakon dvodnevnog roka (4. i 5. srpnja 2011.) u kojem su se kandidati mogli prijavljivati na natječaj za upis u prve razrede naše gimnazije za školsku godinu 2011./2012., povjerenstvo za upis utvrdilo je tablice poretka za upis u oba obrazovna programa.

Kandidati koji su uvršteni u tablice u četvrtak su 7. srpnja potvrdili upis u našu gimnaziju.

Tako su se u prve razrede upisali učenici kako slijedi u donjim tablicama:

Više...
 
Podijeljene razredne svjedodžbe, pohvalnice i nagrade

U ponedjeljak 27. lipnja 2011. održana je u našoj gimnaziji svečanost podjele godišnjih svjedodžaba, pohvalnica i nagrada. Najprije su u 9 sati razrednici u matičnim učionicama svojim razredima podijelili svjedodžbe, a potom je u dvorani, u nazočnosti učenika svih razreda i profesora, predsjednik Školskog odbora prof. Bruno Pezo, koji mijenja odsutnog ravnatelja, uz asistenciju razrednika, podijelio pohvalnice i nagrade (knjige) osobito uspješnim učenicima i novčane nagrade učenicima koji su postigli jedno od prva tri mjesta na županijskim i državnim natjecanjima.

Više...
 
Popis udžbenika za šk. god. 2011./2012.

Cjelovit popis udžbenika za sve razrede jezičnog i klasičnog obrazovnog programa na Franjevačkoj klasičnoj gimnaziji u Sinju, prema izboru koji vrijedi i za školsku godinu 2011./2012., donosimo ovdje.
Važna napomena: Obvezno je nabaviti samo osnovni udžbenik za svaki nastavni predmet, a eventualno nabavljanje radnih bilježnica i ostalih pomoćnih priručnika dogovorit će se s predmetnim profesorima naknadno.

 
Josip i fra Bruno na dodjeli Oskara znanja

Agencija za odgoj i obrazovanje, koja u suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa te strukovnim društvima i udrugama, provodi i organizira natjecanja i smotre učenika osnovnih i srednjih škola u 34 kategorije, i ove je godine dodijelila Oskare znanja državnim i međunarodnim prvacima. Na dodjeli su bili i naš Josip Skejo, državni pobjednik u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije, i njegov mentor, profesor klasičnih jezika na našoj gimnaziji dr. fra Bruno Pezo. Zamolili smo Josipa da nam dade više informacija o tome događaju i prenese svoje dojmove.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 27 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas168
Ovaj mjesecOvaj mjesec5787
UkupnoUkupno687917

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8