Kruna Bezgrješne na zastavi Europske unije

Je li zastava Europske unije nadahnuta krunom s kipa Bezgrješne Djevice Marije? Ili je sličnost slučajna? Zanimljivo pitanje! Preporučujemo da uz svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije odgovor na nj potražite ovdje!

 
Dan Gimnazije i Sjemeništa proslavljen sv. misom i akademijom

U srijedu 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Više...
 
Moje svjetlo za moj Vukovar

U petak 18. studenog 2011., na 20. obljetnicu kalvarije herojskoga i mučeničkog grada Vukovara, obavljen je na sinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 17 sati čin sjećanja pod nazivom „Moje svjetlo za moj Vukovar“. S učenicima drugih sinjskih škola, osnovnih i srednjih, sudjelovala je i veća skupina učenika naše gimnazije, a najviše učenici I.a i II.a razreda.

Više...
 
Dodijeljeni certifikati o uspješno položenom FIT-ispitu

U utorak 8. listopada 2011. učenicima II.b i III.b razreda naše gimnazije koji su polagali ovogodišnji FIT-ispit iz njemačkog jezika profesor fra Joško Kodžoman dodijelio je certifikate koje im je izdao Goetheov institut.

Više...
 
Nezaboravno ljeto – tečaj za mlade u Njemačkoj

Donosimo iskustvo naših učenica četvrtog razreda Antonije Vuleta i Kristine Vukasović-Lončar koje su prošlo ljeto bile u Njemačkoj na tečaju, što im je omogućeno suradnjom naše gimnazije s Goetheovim institutom u Zagrebu, odnosno uključenjem naše gimnazije u Pasch inicijativu.

Više...
 
Iskustvo s Europskog tjedna mladeži u Njemačkoj

U organizaciji Franjevačkog instituta za obrazovanje (Franziskanisches Bildungswerk) iz Njemačke ovoga je ljeta od 24. srpnja do 5. kolovoza održan tradicionalni Europski tjedan mladeži (Europäische Jugenwochen). Donosimo dojmove učenika naše gimnazije Tihomira Mikuljana koji je na njemu sudjelovao.

Više...
 
Split: Deveta smotra zborova katoličkih škola

U subotu 5. studenog 2011. u Splitu, u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji don Frane Bulića, održana je IX. smotra zborova katoličkih škola na kojoj su sudjelovali mješoviti zbor i mali orkestar naše gimnazije. Svake se godina u jednom gradu u Hrvatskoj u kojem postoji katolička gimnazija održava susret zborova. Svaki je takav susret praćen pjesmom, veseljem i druženjem.

Više...
 
Izlet u Bosnu

U subotu 29. listopada 2011. sedamdesetak učenika naše gimnazije, u pratnji više profesora, bilo je na jednodnevnom izletu u Bosnu i Hercegovinu. Posebno su razgledali: u Travniku rodnu kući Ive Andrića, u Sarajevu katedralu i Baščaršiju, a u  franjevačkom samostanu Rama-Šćit Gospinu crkvu i bogatu zavičajnu zbirku.

Više...
 
Znanstveni skup Hrvatski prirodoslovci 20 u Sinju

U petak 14. listopada 2011. u Sinju je održan Znanstveni skup "Hrvatski prirodoslovci 20" na kojem je bilo riječi i o našoj gimnaziji i nekim njezinim profesorima. Organizator je skupa Matica hrvatska - Odjel za prirodoslovlje i matematiku, a suorganizator Matica Hrvatska - Ogranak Sinj. Pokrovitelj je Skupa Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Održano je sedamnaest izlaganja, a cjeloviti radovi tiskani su u novom broju časopisa Prirodoslovlje koji izdaje Matica hrvatska i koji je predstavljen na kraju Skupa.

Više...
 
Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U ponedjeljak 3. listopada u našoj je gimnaziji održana kratka svečana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. Nakon nastave u školskoj dvorani - pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije - izveden je recital "Vjernost" koji je sastavio prof. likovne umjetnosti fra Ante Branko Periša. Izvođači su bili recitatori (Anaanđela Galiotović - 4.b, Dario Sinković - 4.a i Mislav Šošić - 4.a), gimnazijski mješoviti zbor i mali gimnazijski orkestar. Recitatore je uvježbao prof. hrvatskog jezika Hrvoje Markulin, a zbor i orkestar prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat koji je izvedbom i ravnao. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: "Popravi moju crkvu, Franjo" (stihovi i glazba: fra S. Grgat), "Pjesan Franjine djece" (stihovi: fra N. Jukić, glazba: fra S. Grgat) i "Serafe ljubavi" (glazba: fra S. Grgat). Uvodnu i zaključnu riječ izrekao je ravnatelj fra Jozo Grbavac.

Svjetlopisi (foto: fraNJo)

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 27 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas147
Ovaj mjesecOvaj mjesec2200
UkupnoUkupno707877

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15