Proslava Kristova uzašašća kod crkve sv. Spasa u Cetini

U subotu, 19. svibnja 2012. četrdesetak učenika naše gimnazije, sjemeništarci i predstavnici svih razreda, pod vodstvom fra Ivana Udovičića, fra Nedjeljka Jukića i prof. Radmile Klarić, sudjelovali su na proslavi svetkovine Uzašašća Kristova kod starohrvatske crkve sv. Spasa (Krista Spasitelja) u selu Cetini na izvoru rijeke Cetine. Proslava se već godinama održava u subotu nakon svetkovine Uzašašća (Spasova).

Više...
 
Dan otvorene gimnazije 2012.

 

 
Naši u vjeronauku treći u državi

Ekipa naše gimnazije u sastavu Antonela Ćurković (IV.b), Filip Čogelja (III.a), Andrea Perković (III.b) i Ivana Poljak (I.b), pod vodstvom mentorice Silvije Vučković, na državnom natjecanju iz vjeronauka u Križevcima (26. - 28. ožujka) osvojila je izvrsno 3. mjesto.

Čestitamo!!!

  
Martin državni prvak u latinskom jeziku

Učenik IV.a razreda naše gimnazije Martin Vrlić osvojio je prvo mjesto na državnom natjecanju u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije. Nakon prošlogodišnjega drugog mjesta na istom natjecanju i u istoj kategoriji Martin je ove godine, sa svojim mentorom dr. fra Brunom Pezom, postigao još veći uspjeh!

Više...
 
Seminar za profesore katoličkih škola u Rovinju

U Rovinju je od 2. do 4. ožujka 2012. održan deseti seminar za profesore katoličkih škola, a tema je seminara bila „Uloga savjesti u katoličkoj školi“. Na seminaru su kao i prethodnih godina sudjelovali i profesori naše gimnazije.

Više...
 
Prvi i na županijskom - plasirali se na državno

Naši na proglašenju pobjednika u Zmijavcima

Nakon uspjeha na Međuškolskom natjecanju predstavnici naše gimnazije osvojili su  prvo mjesto i na Županijskom natjecanju iz vjeronauka  u kategoriji srednjih škola koje je 21. veljače 2012., a na temu „Grkokatolici“, održano u OŠ Zmijavci .

Više...
 
Naši prvi na međuškolskom natjecanju iz vjeronauka

Na Međuškolskom natjecanju iz vjeronauka za učenike srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije, koje je održano 27. siječnja 2012. godine u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu, predstavnici naše gimnazije, pod vodstvom svoje mentorice vjeroučiteljice Silvije Vučković, osvojili su prvo mjesto.

Više...
 
Vrijedne donacije Goetheova instituta u Zagrebu

U sklopu projekta PASCH (Škole: partneri budućnosti) naša je gimnazija dobila dvije vrijedne donacije.

Više...
 
Kako su nastale božićne jaslice

Sv. Franjo Asiški predložio je davne 1223. godine jednome od svojih prijatelja, seljaku iz Greccia (u talijanskoj pokrajini Umbriji), da za slavlje Badnje večeri i za polnoćku pripremi jaslice sa slamom i da dovede vola i magarca. Te su noći muževi i žene, djeca, mladi i stari iz okolice sa bakljama u rukama i pjesmom na usnama pohitali u špilju Greccia. Mrkla i prohladna prosinačka noć odjednom je odjekivala radosnim pjevanjem i pretvorila se u oduševljeno blagdansko slavlje.

Više...
 
Ispit za europsku diplomu iz latinskog jezika

U subotu 10. prosinca učenici naše gimnazije polagali su pisani ispit iz latinskog jezika za europsku diplomu. Ispit je organizirala EuroClassica, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je njegovo provođenje.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas153
Ovaj mjesecOvaj mjesec2206
UkupnoUkupno707883

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 17