Nezaboravno ljeto – tečaj za mlade u Njemačkoj

Donosimo iskustvo naših učenica četvrtog razreda Antonije Vuleta i Kristine Vukasović-Lončar koje su prošlo ljeto bile u Njemačkoj na tečaju, što im je omogućeno suradnjom naše gimnazije s Goetheovim institutom u Zagrebu, odnosno uključenjem naše gimnazije u Pasch inicijativu.

Više...
 
Iskustvo s Europskog tjedna mladeži u Njemačkoj

U organizaciji Franjevačkog instituta za obrazovanje (Franziskanisches Bildungswerk) iz Njemačke ovoga je ljeta od 24. srpnja do 5. kolovoza održan tradicionalni Europski tjedan mladeži (Europäische Jugenwochen). Donosimo dojmove učenika naše gimnazije Tihomira Mikuljana koji je na njemu sudjelovao.

Više...
 
Split: Deveta smotra zborova katoličkih škola

U subotu 5. studenog 2011. u Splitu, u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji don Frane Bulića, održana je IX. smotra zborova katoličkih škola na kojoj su sudjelovali mješoviti zbor i mali orkestar naše gimnazije. Svake se godina u jednom gradu u Hrvatskoj u kojem postoji katolička gimnazija održava susret zborova. Svaki je takav susret praćen pjesmom, veseljem i druženjem.

Više...
 
Izlet u Bosnu

U subotu 29. listopada 2011. sedamdesetak učenika naše gimnazije, u pratnji više profesora, bilo je na jednodnevnom izletu u Bosnu i Hercegovinu. Posebno su razgledali: u Travniku rodnu kući Ive Andrića, u Sarajevu katedralu i Baščaršiju, a u  franjevačkom samostanu Rama-Šćit Gospinu crkvu i bogatu zavičajnu zbirku.

Više...
 
Znanstveni skup Hrvatski prirodoslovci 20 u Sinju

U petak 14. listopada 2011. u Sinju je održan Znanstveni skup "Hrvatski prirodoslovci 20" na kojem je bilo riječi i o našoj gimnaziji i nekim njezinim profesorima. Organizator je skupa Matica hrvatska - Odjel za prirodoslovlje i matematiku, a suorganizator Matica Hrvatska - Ogranak Sinj. Pokrovitelj je Skupa Hrvatska akademija znanosti i umjetnosti. Održano je sedamnaest izlaganja, a cjeloviti radovi tiskani su u novom broju časopisa Prirodoslovlje koji izdaje Matica hrvatska i koji je predstavljen na kraju Skupa.

Više...
 
Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U ponedjeljak 3. listopada u našoj je gimnaziji održana kratka svečana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. Nakon nastave u školskoj dvorani - pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije - izveden je recital "Vjernost" koji je sastavio prof. likovne umjetnosti fra Ante Branko Periša. Izvođači su bili recitatori (Anaanđela Galiotović - 4.b, Dario Sinković - 4.a i Mislav Šošić - 4.a), gimnazijski mješoviti zbor i mali gimnazijski orkestar. Recitatore je uvježbao prof. hrvatskog jezika Hrvoje Markulin, a zbor i orkestar prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat koji je izvedbom i ravnao. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: "Popravi moju crkvu, Franjo" (stihovi i glazba: fra S. Grgat), "Pjesan Franjine djece" (stihovi: fra N. Jukić, glazba: fra S. Grgat) i "Serafe ljubavi" (glazba: fra S. Grgat). Uvodnu i zaključnu riječ izrekao je ravnatelj fra Jozo Grbavac.

Svjetlopisi (foto: fraNJo)

 
Susret roditeljskih vijeća katoličkih škola u Udbini

U subotu 1. listopada 2011. održan je u Udibni susret roditeljskih vijeća hrvatskih katoličkih škola. Sudjelovalo je oko 140 roditelja zajedno s ravnateljima 12 katoličkih gimnazija. U nedavno dovršenom spomeničkom zdanju domaćini susreta bili su gospićko-senjski biskup mons. Mile Bogović i udbinski župnik, čuvar i graditelj novoga svetišta hrvatskih narodnih mučenika fra Nedjeljko Knezović.

Više...
 
Ravnateljeva poruka za svetkovinu sv. Franje Asiškoga

U prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga (4. listopada), utemeljitelja Franjevačkog reda kojem pripadaju i naši profesori fratri, ravnatelj Gimnazije fra Josip Grbavac uputio je svima u našoj školi sljedeću poruku:

Crkva 4. listopada slavi blagdan jednog od najpopularnijih svetaca Katoličke crkve, sv. Franje Asiškoga, utemeljitelja Franjevačkog reda, čiju svetkovinu svake godine i mi u našoj Gimnaziji svečano obilježavamo. Tako ćemo i ove godine u prigodi te drage svetkovine, u ponedjeljak, 3. listopada 2011. u 12,15 sati, u našoj gimnazijskoj dvorani prirediti kratak prigodni kulturno-umjetnički program.

Više...
 
Bogoslužje kod križa na Visokoj

U prigodi blagdana Uzvišenja sv. Križa (14. rujna) slavljena je u nedjelju 18. rujna sv. misa kod zavjetnog križa na Visokoj (oko 860 m.n.m.) iznad Sinja. To je tradicionalno slavlje kojem je ove godine prisustvovalo oko 500 vjernika Župe Gospe Sinjske i župa Dicmo i Neorić. U slavlju su sudjelovali i franjevački sjemeništarci iz Sinja sa svojim odgojiteljima fra Ivanom Udovičićem i fra Nedjeljkom Jukićem.

Više...
 
Započela nova nastavna godina 2011./2012. na našoj gimnaziji

U ponedjeljak 12. rujna započela je nova nastavna 2011./2012. godina na našoj gimnaziji.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 26 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas107
Ovaj mjesecOvaj mjesec5331
UkupnoUkupno668719

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 98