Seminar za profesore katoličkih škola u Rovinju

U Rovinju je od 2. do 4. ožujka 2012. održan deseti seminar za profesore katoličkih škola, a tema je seminara bila „Uloga savjesti u katoličkoj školi“. Na seminaru su kao i prethodnih godina sudjelovali i profesori naše gimnazije.

Više...
 
Prvi i na županijskom - plasirali se na državno

Naši na proglašenju pobjednika u Zmijavcima

Nakon uspjeha na Međuškolskom natjecanju predstavnici naše gimnazije osvojili su  prvo mjesto i na Županijskom natjecanju iz vjeronauka  u kategoriji srednjih škola koje je 21. veljače 2012., a na temu „Grkokatolici“, održano u OŠ Zmijavci .

Više...
 
Naši prvi na međuškolskom natjecanju iz vjeronauka

Na Međuškolskom natjecanju iz vjeronauka za učenike srednjih škola Splitsko-makarske nadbiskupije, koje je održano 27. siječnja 2012. godine u Nadbiskupijskoj klasičnoj gimnaziji „Don Frane Bulić“ u Splitu, predstavnici naše gimnazije, pod vodstvom svoje mentorice vjeroučiteljice Silvije Vučković, osvojili su prvo mjesto.

Više...
 
Vrijedne donacije Goetheova instituta u Zagrebu

U sklopu projekta PASCH (Škole: partneri budućnosti) naša je gimnazija dobila dvije vrijedne donacije.

Više...
 
Kako su nastale božićne jaslice

Sv. Franjo Asiški predložio je davne 1223. godine jednome od svojih prijatelja, seljaku iz Greccia (u talijanskoj pokrajini Umbriji), da za slavlje Badnje večeri i za polnoćku pripremi jaslice sa slamom i da dovede vola i magarca. Te su noći muževi i žene, djeca, mladi i stari iz okolice sa bakljama u rukama i pjesmom na usnama pohitali u špilju Greccia. Mrkla i prohladna prosinačka noć odjednom je odjekivala radosnim pjevanjem i pretvorila se u oduševljeno blagdansko slavlje.

Više...
 
Ispit za europsku diplomu iz latinskog jezika

U subotu 10. prosinca učenici naše gimnazije polagali su pisani ispit iz latinskog jezika za europsku diplomu. Ispit je organizirala EuroClassica, a Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske odobrilo je njegovo provođenje.

Više...
 
Kruna Bezgrješne na zastavi Europske unije

Je li zastava Europske unije nadahnuta krunom s kipa Bezgrješne Djevice Marije? Ili je sličnost slučajna? Zanimljivo pitanje! Preporučujemo da uz svetkovinu Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije odgovor na nj potražite ovdje!

 
Dan Gimnazije i Sjemeništa proslavljen sv. misom i akademijom

U srijedu 7. prosinca naša Franjevačka gimnazija i Franjevačko sjemenište u Sinju proslavili su svoj dan svečanom sv. misom i prigodnom akademijom. Slavlje je održano u crkvi Gospe Sinjske s početkom u 18 sati, a sudjelovali su profesori i ostali djelatnici Gimnazije, učenici i njihovi roditelji, više svećenika i brojni prijatelji.

Više...
 
Moje svjetlo za moj Vukovar

U petak 18. studenog 2011., na 20. obljetnicu kalvarije herojskoga i mučeničkog grada Vukovara, obavljen je na sinjskom Trgu dr. Franje Tuđmana s početkom u 17 sati čin sjećanja pod nazivom „Moje svjetlo za moj Vukovar“. S učenicima drugih sinjskih škola, osnovnih i srednjih, sudjelovala je i veća skupina učenika naše gimnazije, a najviše učenici I.a i II.a razreda.

Više...
 
Dodijeljeni certifikati o uspješno položenom FIT-ispitu

U utorak 8. listopada 2011. učenicima II.b i III.b razreda naše gimnazije koji su polagali ovogodišnji FIT-ispit iz njemačkog jezika profesor fra Joško Kodžoman dodijelio je certifikate koje im je izdao Goetheov institut.

Više...
 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 25 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas107
Ovaj mjesecOvaj mjesec5331
UkupnoUkupno668719

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 103