Studijski sat sa Zoricom Kondžom

 

U četvrtak 16. svibnja 2013. godina u našoj Gimnaziji upriličen je studijski sat na kojem su gostovali pjevačica zabavne glazbe Zorica Kondža i njezin suprug i dugogodišnji suradnik Joško Banov. Zorica Kondža glazbenu karijeru započela je u grupi Pirati, potom nastavila u grupama Novi Dan, ST i „Stijene“, a od 1985. djeluje kao solistica. Njezine najljepše pjesme su uglavnom ljubavne balade mediteranskog izričaja. Tijekom svoje bogate karijere ostvarila je zapažen broj sudjelovanja na raznim festivalima, a najvjernija je Splitskom festivalu, na kojem sudjeluje od 1981. godine.

Više...
 
Završila nastavna godina za maturante

 

Današnjom sjednicom razrednih vijeća završila je nastavna godina za maturalne razrede. Generacija gimnazijalaca 2012./2013. napustila je školske klupe sa posljednjim zvonom u petak 17. svibnja.

Konačni dokaz svoje zrelosti ovi će mladi ljudi dati  na posljednjem ispitu u svojoj školi –ispitu državne mature koji započinje u utorak 21. svibnja ispitom iz Informatike i Likovne umjetnosti.

I ovoj generaciji maturanata, želimo puno životnih uspjeha, radosti i sreće u privatnom i profesionalnom životu, te da i dalje ostanu vezani uz svoju staru školu. Sretno!

 
Dan otvorene gimnazije 2013.

 

 
Obavijest maturantima

Molimo maturante da najkasnije do srijede, 15. svibnja, vrate u Školsku knjižnicu posuđenu građu. Posuđene udžbenike mogu zadržati do završetka svojih ispita.

 
Radio für Europa

Am 16. und 17.  April hat das Goethe Institut in Zusammenarbeit mit den Partnerschulen in Kroatien ein Projekt organisiert. Das Tema zum Projekt war die EU und Kroatien. Jede Partnerschule, kurz PASCH , hatte zwei Vertreter, die ein Radio Podcast machen sollten. Der Podcast wurde mit Hilfe des Programmes „Audacity“ gemacht. Der Workshop wurde von Herrn Werner Nowitzki moderiert. Im Rahmen des Workshops haben alle Beteiligten den Kroatischen Rundfunk „HRT“ besucht und dort gesehen wie Radio germacht wird. Alle Schüler der PASCH-Schulen haben viel über Radio und Europa gelernt und dabei viel Spaβ gehabt.

Više...
 
Matea Pavlinušić osvojila 6. mjesto na državnom natjecanju iz latinskog jezika

Na državnom natjecanju u poznavanju latinskog jezika i rimske civilizacije učenica IV. a razreda Matea Pavlinušić osvojila je 6. mjesto. Državno natjecanje održano je u Varaždinu od 10. do 12. travnja 2013. Učenici su se natjecali u četiri kategorije iz latinskog jezika: osnovne škole, zdravstvene škole, opće i jezične gimnazije i klasične gimnazije.

Mateji i njezinoj mentorici Simoni iskrene čestitke!

FOTOGALERIJA

 
GIMNAZIJA U POSJETI KAZALIŠTU

U četvrtak, 21. ožujka 2013., učenici drugih, trećih i četvrtih razreda naše Gimnazije u pratnji svojih profesora posjetili su Hrvatsko narodno kazalište u Splitu. Gledali su operu Macbeth  Giuseppea Verdija.

Opera splitskog Hrvatskog narodnog kazališta izvela je u petak, 15. ožujka operu Macbeth Giuseppea Verdija. Riječ je o premijernoj obnovi predstave iz studenog 2010. kojom je ravnao maestro Filippo Zigante, a režirao ju je Petar Selem. U naslovnoj ulozi nastupili su proslavljeni makedonski bariton Boris Trajanov, a ulogu Lady Macbeth tumačila je grčka sopranistica Sofia Mitropoulos. 

Verdijeva opera Macbeth nastala je 1847, neposredno nakon Attile i mnogi je smatraju najhrabrijom, najkonzistentnijom i najidealističkijom operom tog razdoblja njegova stvaralaštva. Libreto je, prema velikoj Shakespeareovoj tragediji, sačinio Francesco Maria Piave, a djelo je praizvedeno u Firenci 1847. Ujedno, Macbeth je Verdijevo prvo temeljito susretanje s grandioznim Shakespeareovim svijetom. Riječ je o jednoj od najmračnijih i najmoćnijih tragedija velikog dramatičara. Smještena u Škotsku, drama se bavi psihološkim i političkim okolnostima koje nastaju nakon što škotski vojskovođa Macbeth, izabire zlo kao put ostvarenja svoje nezajažljive ambicije. Djelo je tako postalo i ostalo snažnom metaforom vlasti ogrezle u krajnjoj korupciji i zločinu.

 

 
POZIV NA DRŽAVNO NATJECANJE IZ LATINSKOG JEZIKA

Na državno natjecanje iz latinskog jezika pozvana je učenica Matea Pavlinušić iz 4. a razreda sa mentoricom Simonom Atlaga.

Čestitamo Mateji i njezinoj mentorici te im želimo puno sreće na državnom natjecanju koje će se održati u Varaždinu od 10. do 12. travnja 2013. godine.

 
Radionica ''Moderna njemačka glazba''

U organizaciji Goethe Instituta Zagreb i sinjskih Gimnazija, članica PASCH inicijative, 11. i 12. ožujka u prostorijama Gimnazija održane su radionice na temu ''Moderna njemačka glazba''. Radionice za učenike vodila je Freya Conesa, moderatorica s Goethe Instituta iz Münchena,  a dvadesetpetero učenika naše škole dobilo je priliku da na kreativan i zanimljiv način upoznaju njemačku modernu glazbenu scenu te pritom nešto i nauče.

Više...
 
Dani hrvatskoga jezika

Odlukom Hrvatskoga sabora 1997. god., na spomen Deklaracije o nazivu i položaju hrvatskoga jezika, od 11. do 17. ožujka obilježavaju se Dani hrvatskoga jezika. Armenski kroatolog Artur Rafaelovič Bagdasarov uputio je čestitku povodom obilježavanja ove manifestacije svim Hrvatima u domovini Hrvatskoj, svima raseljenima diljem svijeta, školarcima, sveučilištarcima, profesorima i kolegama hrvatskoga jezika. Više pročitajte ovdje

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 21 od 31

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas87
Ovaj mjesecOvaj mjesec4682
UkupnoUkupno668070

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 93