Izlet u Zadar i Šibenik

 

U subotu, 26. listopada 2013., učenici drugih razreda u pratnji svojih razrednica prof. Radmile Klarić i prof. Snježane Radan te školskog pedagoga prof. fra Blaža Toplaka posjetili su Zadar i Šibenik. Kako su se proveli najbolje svjedoče fotografije.

FOTOGALERIJA

 
Tragom neandertalca

U subotu 12. listopada, 45 učenika prvih i trećih razreda uz pratnju svojih profesorica Marijane Vulete, Silvije Vučković i Antonije Čarić krenuli su na jednodnevni izlet u Krapinu i Zagreb. U neobično sunčanom Zagrebu razgledavanje smo započeli posjetom Zoološkog vrta koji se prostire na površini od 7 ha, a smješten je u preko 200 godina starom parku Maksimiru. Potom smo se spustili u centar grada, posjetili smo katedralu i prošetali Trgom bana Jelačića. Nakon ugodnog opuštanja krenuli smo put Krapine, gdje smo u 16 h imali dogovoren termin posjeta Muzeju krapinskog neandertalca.

Više...
 
Akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga

U četvrtak 3. listopada u našoj je gimnaziji održana akademija u prigodi svetkovine sv. Franje Asiškoga. U pozdravnom govoru ravnatelj gimnazije fra Jozo Grbavac istaknuo je kako je malen broj svetaca, a među njima je Franjo najveći, koji nisu završili studij, a nitko od njih nije toliko obljubljen od učenih ljudi, intelektualaca, znanstvenika, političara, umjetnika, ekologa, jer nitko ih tako pozitivno ne nadahnjuje kao ovaj asiški Siromašak. Franjo je bio bez visokih škola, a vole ga ljudi visoke naobrazbe. Skromnim kulturno-umjetničkim programom i mi se želimo uključiti u veliku povorku Franjinih ne samo simpatizera, već i onih koji ga izbliza žele slijediti. Pred svim učenicima, profesorima i ostalim djelatnicima gimnazije - izveden je recital Franjin razgovor s Gospodarom svijeta. Izvođači su bili recitatori Stjepan Stojak (IV. a), Zvonimir Bilokapić (IV. b) i Marin Boban (III. b), solistica Marta Čalo (IV. b), gimnazijski mješoviti zbor i gimnazijski orkestar. Recitatore je uvježbao prof. hrvatskog jezika Hrvoje Markulin i ravnatelj fra Jozo Grbavac, a zbor i orkestar prof. glazbene umjetnosti fra Stipica Grgat. Recital je bio protkan sljedećim skladbama: Oče Franjo (stihovi i glazba fra Stipica Grgat), Popravi moju crkvu Franjo (stihovi i glazba fra Stipica Grgat), Čuj sv. Franjo nas (stihovi i glazba o. Anselmo Canjuga, aranžman fra Stipica Grgat) te Kraljice, zdravo (stihovi i glazba fra Stipica Grgat). Na kraju programa ravnatelj se zahvalio svima koji su sudjelovali u provedbi ovog skromnog prigodnog kulturno-umjetničkog programa uz blagdan sv. Franje. Posebne zahvale uputio je zborovođi fra Stipici Grgatu, članovima zbora, instrumentalistima, recitatorima i tehničkom osoblju.

FOTOGALERIJA - Marina Milanović Litre

Legenda trojice drugova

Molitve svetog Franje

Psalmi sv. Franje

 
MARIOLOŠKO-MARIJANSKI SIMPOZIJ

 

KATOLIČKI BOGOSLOVNI FAKULTET SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

HRVATSKI MARIOLOŠKI INSTITUT

I

SVETIŠTE GOSPE SINJSKE

MARIOLOŠKO-MARIJANSKI SIMPOZIJ

Sinj, 19. – 22. rujna 2013.


U SUSRET JUBILEJU 300. OBLJETNICE OBRANE SINJA (1715. – 2015.)

Prouke o Svetištu Gospe Sinjske

i mariološka promišljanja nakon II. vatikanskog sabora


PROGRAM


 
PASCH Jugendkurs

U razdoblju od 7. - 27. 07.2013. sudjelovala sam na Goetheovom tečaju za mlade (PASCH Jugendkurs) u malenom mjestu Schwäbisch Hall, 30 km sjeveroistočno od Stuttgarta.

U nedjelju, 7. svibnja u 17 sati stigli smo u zračnu luku Frankfurt gdje smo čekali letove ostalih sudionika. Do odredišta vozili smo se oko 2 sata autobusom. Smještaj smo imali u Jugendherbergeu posebno rezerviranom za tečaj te smo bili izmiješani po sobama. Na tečeju su sudjelovali mladi iz 7 različitih zemalja: Kine, Uzbekistana, Brazila, Cipra, Mozambika, Gvineje i Hrvatske

 

Više...
 
Maturalno putovanje 2013.

U subotu, 24. kolovoza 2013. u 22 sata, 36 maturanata uputilo se na svoje maturalno putovanje. Bez obzira što smo putovali noću, u autobusu je vladala ugodna atmosfera. Naše prvo odredište bila je Budimpešta, glavni grad Mađarske i nekada kraljevski grad, bogat svojom prošlošću i arhitekturom iz prošlih stoljeća. Prvo mojesto koje smo posjetili bila je Citadela, nekadašnja utvrda koja je služila i kao vojni objekt. Očaravajući kipovi i predivan pogled na cijeli grad ostavio je sve bez daha. Nakon toga smo posjetili Trg heroja s Milenijskim spomenikom, prošetali se parkom, Ribarskom utvrdom te vidjeli Matijaševu crkvu, a na kraju baziliku sv. Stjepana. Na raspolaganje smo dobili još slobodnog vremena, koje je većina provela u šopingu ili u šetnji gradskom jezgrom. Navečer smo stigli u Bratislavu, glavni grad Slovačke, gdje smo imali prvo noćenje.

 

Više...
 
Započela nova nastavna godina na našoj gimnaziji

U ponedjeljak, 2. rujna 2013. godine započela je nova nastavna 2013./14. godina na našoj gimnaziji.
U 8 sati održani su satovi razrednih zajednica na kojima su razrednici pozdravili učenike i obavijestili ih o odvijanju prvog radnog dana i tjedna.
U 9 sati u crkvi Čudotvorne Gospe Sinjske slavljena je sv. misa sa zazivom Duha Svetoga. Misu je predvodio provincijal fra Joško Kodžoman. S njim su suslavlili profesori svećenici na čelu s ravnateljem fra Jozom Grbavcem.
Nakon slavlja sv. mise učenici i profesori okupili su se ispred južnog ulaza u gimnaziju gdje su se razredi s razrednicima pojedinačno, a potom i svi zajedno fotografirali.
U 10:30 započeo je prvi školski sat u novoj nastavnoj godini. Svaki razred imao je četiri skraćena sata.
Fotografije profesora i učenika vidi OVDJE.
Svim učenicima i profesorima želimo sretan i blagoslovljen početak nove nastavne godine!

 
Europäische Jugend Wochen – Waldmünchen 2013

Od 4. do 16. kolovoza 2013. godine sudjelovali smo na susretu mladih u Waldmünchenu. Ondje smo dva tjedna živjeli s mladićima i djevojkama iz različitih europskih zemalja (Bosna i Hercegovina, Srbija, Poljska, Bugarska, Rusija, Ukrajina, Bjelorusija, Francuska, Rumunjska, Njemačka i Hrvatska).
Bilo nas je ukupno 36 i u kratkom vremenu smo se dosta zbližili. Stekli smo brojna prijateljstva i naučili ponešto o običajima država diljem Europe. Svaki dan je bio poseban. Mogli bismo izdvojiti izlete u Nürnberg i Prag, a osim toga posjetili smo adrenalin park, aqua park i mnoge druge zabavne centre. Za nas je ovo bilo jedno predivno i nezaboravno iskustvo.

Anja Džeko i Mario Vuković, 2.b

FOTOGALERIJA


 
Jesenski popravni rok

Jesenski popravni rok za učenike koji nisu s uspjehom položili sve predmete odvijat će se prema dogovoru s predmetnim profesorom. Učenici trebaju doći u školu u utorak, 20. kolovoza 2013., u 8 sati.

 
Katalog naše knjižnice na Internetu

Od sada možete iz udobnih naslonjača svoga doma pogledati nalazi li se traženi naslov u školskoj knjižnici te je li dostupan jednostavnim pritiskom OVDJE.

 
<< Početak < « 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 » > Kraj >>

Stranica 21 od 32

Kalendar šk. godine 2017./2018.

Festival 2012

Posjetitelji od 1. 2. 2011.

DanasDanas159
Ovaj mjesecOvaj mjesec2212
UkupnoUkupno707889

Online

Trenutno aktivnih Gostiju: 6